Боратинська громада розробила свій бренд

Презентували його у приміщенні сільської ради села Боратин. Створила його для ОТГ команда соціального проекту Brandville – соцпроект студії дизайну Logogo, спрямований на покращення візуального іміджу українських сіл. Проект безкоштовний. Організували його в рамках підтримки активних громад України. Команда оголошує конкурс і хто в ньому виграє, того й обирають дизайнери.

Очільник громади Сергій Яручик зауважив, що їм приємно бачити вже друзів Боратинської ОТГ Олександру і Тараса, які створювали бренд для громади. За його словами, вони за час створення логотипу активізували жителів ОТГ.

«Вони нас почули. І вперше створювали бренд громади, а не однієї місцевості, як зазвичай. Для нас ця подія – історичний момент. Напевно, від сьогодні ми житимемо з новим брендом. Нам потрібно буде його популяризувати. І щоб наше село, наша громада асоціювалася саме з цим брендом. Надіємося, що він буде ще одним маленьким поступом вперед нашої громади», – розповів Сергій Яручик.

Тарас перед презентацією зазначив, що для них було викликом створити лого для громади, для 12-ти сіл, а не для одного, як робили це попередньо.

Під час представлення бренду команда розповіла, що спочатку вони пізнавали місцевість території, побут, шукали особливості кожного населеного пункту та що між ними спільного.

«Ми зрозуміли, що 12 сіл можна розбити на три напрями: Боратинський, Промінський та Баївський. Після вивчення громади можемо зробити висновок, що тут роблять все для людей. Йде постійна робота над просуванням своєї громади. Та й загалом тут живуть ініціативні, сучасні й успішні люди. Це наше особисте враження. Боратинська громада з великими перспективами і можливостями», – поділився дизайнер Тарас.

Учасники Brandville після всього аналізу зрозуміли, що в центрі логотипу має бути людина – обличчя громади. Боратин визначили, грубо кажучи, як столицю в ОТГ, тому й винесли в назву. А підназва – сила об’єднаних громад. Тобто, Боратин – це сила об’єднаних громад.

За словами Тараса, в бренді вирішили використати три кольори, тому що є три напрями.

«Кожен із них має свій потенціал до розвитку. Тому ми вирішили зелений колір трав, рослин присвоїти Промінському напрямку. Тобто, ця вітка громади може розвиватися туристично. Баївському – блакитний, оскільки місцевість багата джерелами та іншими водоймами. І оранжевий колір дії та ентузіазму – Боратинському напряму, тому що він адміністративний центр громади. Своєрідний двигун», – пояснив дизайнер Тарас.

Окрім того, дизайнери хотіли показати динаміку й прогрес в логотипі, тому зобразили їх у вигляді трьох різнокольорових стрілочок, бо існує три вітки громади. Трішки їх видозмінили і отримали трьох людей, які виходять з однієї точки. Ці люди стоять разом і об’єднуються, розвиваються. Потім дизайнери побачили, що цей логотип нагадує корону – крутизну громади.

«Цей знак простий. Як то кажуть, якщо дитина може його швидко намалювати, значить логотип вдався. На основі нього можна робити різні орнаменти, які можна застосовувати будь-де», – розповів Тарас.

Навігація, тобто вказівники вулиць і будинків, теж будуть в одному дизайні, але в кожній вітці під своїм кольором.

«Тобто, якщо ви поїхали в село і бачите там зелену табличку, значить ви в Промінському напрямку», – додав дизайнер Тарас.

Опісля жителі громади висловили свої враження від бренду, подивилися зразки продукції з логотипом ОТГ: етикетки, чашки, магнітики, футболки, значки та блокноти. З презентації кожен присутній пішов додому з якимось уже брендовим сувеніром.

«Вірю, що бренд житиме і приноситиме все нові і нові перемоги. Адже це можливість розповідати про себе і заявляти, що ми на крок попереду», – підсумував депутат та ідейник Анатолій Левчук.

21.05.2018 - 11:09 | Переглядів: 9037
Боратинська громада розробила свій бренд

Область:

Волинська область

Громади:

Боратинська сільська об’єднана територіальна громада Боратинська територіальна громада

Джерело:

"Район. Луцьк"

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...