Підписано перший договір про співробітництво громад в Херсонській області

Перші дві об’єднані територіальні громади Херсонської області уклали договір про міжмуніципальне співробітництво у формі спільного проекту «Створення туристично-оздоровчого кластеру в громадах Асканія-Нова та Присиваській ОТГ».

Обидві громади вже мають туристичний потенціал та своєю співпрацею можуть тільки посилити його. В Асканії-Новій знаходиться всесвітньовідомий біосферний заповідник  ім. Ф. Е. Фальц-Фейна, який лише у 2017 році відвідало близько 10 тис. туристів. А Присиваська ОТГ славиться рожевим озером Сиваш, аналогів якому немає в Європі. Озеро має велику концентрацію солі та лікувальну глину, є привабливим для туристів як оздоровча зона.

Більш детально своїми планами поділилися голови об’єднаних громад.

Віталій Свінціцький, голова Асканія-Нової селищної ОТГ, сказав: «До нашого міжмуніципального співробітництва хоче приєднатися Тавричанська ОТГ, бо всі наші три громади межують, ми вже домовились про робочу зустріч після 8 березня. В першу чергу наша співпраця – це розвиток туристичного потенціалу. Також ми пропонуємо співпрацю Новій Каховці, але ще чекаємо на їх відповідь. Наші громади потребують саме розвитку інфраструктури. На даний момент в Асканії-Новій вже є готель, де туристи можуть лишатися. Але лишатися там, щоб просто переночувати? Їх треба чимось зайняти ввечері. Ми плануємо побудувати басейн, адже біля нас немає водоймів для відпочинку. Хочемо побудувати літні майданчики та заклади, де люди могли б увечері проводити час. А на наступний день, наприклад, поїхати відпочивати у сусідню громаду.

Сергій Кліщевський, голова Присиваської сільської ОТГ, повідомив: «Ми вже подали проект «Кластер Туристичний» до ДФРР і сподіваємося, що він також допоможе ефективно реалізувати нашу співпрацю. Чому нам це цікаво? У наших громад різні потоки туристів, і ми хотіли б їх об’єднати за допомогою розвитку інфраструктури та розміщення інформаційних стендів і рекламної продукції.  Також плануємо виготовлення на літній сезон сувенірної продукції. Насправді ми вже давно співпрацюємо з Асканія-Новою в дружньому полі, за можливістю перенаправляючи туристів від нас до них і навпаки. Але нарешті вирішили посилити потенціал громад завдяки міжмуніципальному співробітництву».

05.03.2018 - 17:26 | Переглядів: 13876
Підписано перший договір про співробітництво громад в Херсонській області

Теги:

співробітництво

Область:

Херсонська область

Громади:

Асканія-Нова селищна об’єднана територіальна громада Присиваська сільська об’єднана територіальна громада Асканія-Нова територіальна громада Присиваська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...