Зроблено ще один крок задля залучення інвесторів у громаду

Міський голова Анатолій Душко 29 січня 2018 р. підписав Меморандум про співпрацю Баранівської об’єднаної територіальної громади з Українською асоціацією молодих фермерів (УАМФ). Відповідно цього документа планується спільна робота щодо пошуку інвесторів, розвитку сільського господарства, залучення новітніх технологій, навчання молоді, обмін досвідом тощо.

Меморандум було підписано в рамках проведення в Житомирській облдержадміністрації круглого столу, метою якого було напрацювання механізмів співпраці з групою датських інвесторів на чолі з Пітером Ларсоном в реалізації проектів у сфері органічного землеробства в регіоні, а саме: ефективного вирощування нішевих культур та рослин, нетипових для Житомирської області.

У заході взяли участь: Пітер Ларсен, представник групи датських інвесторів; Дмитро Мічурін, голова УАМФ; Ілляс Ахметов, керівник міжнародного відділу УАМФ; Лариса Левківська, керівник проектів УАМФ; Артем Сачук, директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області; Анатолій Душко, голова Баранівської міської ОТГ; Оксана Загорська, заступник Баранівського міського голови; Олег Скидан, ректор ЖНАЕУ; Людмила Романчук, проректор ЖНАЕУ; Василь Шукалович, інспектор Organic Standard.

Представник групи датських інвесторів Пітер Ларсен озвучив зацікавленість своєї країни у вирощуванні сорго в Україні. За результатами перемовин було досягнуто домовленість про вирощування органічного сорго на дослідному полі Житомирського національного агроекологічного університету. Якщо за наших погодних умов ця культура покаже гарні результати, то датчани мають намір вирощувати сорго на полях Баранівської громади.

Датські інвестори зацікавлені також у вирощуванні хрону. Вони сподіваються закуповувати урожай цієї рослини у окремих селянських господарствах. Проте ця продукція має бути сертифікована. Інспектор Organic Standard Василь Шукалович запевнив присутніх, що сприятиме процесу отримання селянами сертифікатів органічної продукції, але разом із тим наголосив, що економічно вигідніше отримувати такі документи на кооператив.

Під час засідання круглого столу визначено механізми співпраці Української асоціації молодих фермерів, Житомирського національного агроекологічного університету, Агенції регіонального розвитку Житомирської області та Баранівської міської об’єднаної територіальної громади у реалізації проектів з залученням іноземних інвестицій, пов’язаних у тому числі з органічним землеробством.

05.02.2018 - 09:59 | Переглядів: 9710
Зроблено ще один крок задля залучення інвесторів у громаду

Область:

Житомирська область

Громади:

Баранівська міська об’єднана територіальна громада Баранівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Баранівської міської ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...