Геннадій Зубко та Марина Порошенко провели тренінг зі створення інклюзивних ресурсних центрів у громадах

Сьогодні об’єднані територіальні громади отримали маршрутну карту щодо створення інклюзивних ресурсних центрів на місцях. Це визначені цілі, завдання, проекти, які необхідно впровадити аби дати можливості дітям з особливими потребами здобувати освіту на рівні зі своїми однолітками. Про це наголосив під час тренінгу для голів ОТГ у Житомирі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Увага до дітей з особливими потребами і забезпечення рівних можливостей для їх розвитку – невід’ємна складова розвитку людського потенціалу. І децентралізація з її можливостями – саме той шлях, який цілком дозволяє забезпечити в Україні принципи освітньої доступності та безбар’єрності. Кожний навчальний заклад має забезпечувати навчанням дітей незалежно від їх фізичних можливостей і потреб відповідно до європейських вимог», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що сьогодні Житомирська область є лідером у впровадженні реформи децентралізації і входить у п’ятірку областей по кількості створених громад. «Саме від громади залежить якість надання послуг – в освіті, охороні здоров’я, соціальних і адміністративних послуг тощо. Важливо, аби діти не відчували різниці у якості навчання, незалежно від того, де вони мешкають – у Києві, в Житомирі чи віддаленій громаді. Освіта має бути якісна і доступна всюди», — зазначив Зубко.

Він зауважив, що запровадження інклюзивної освіти важливе не тільки у контексті відповідності приміщень визначеним стандартом. Ідеться про запровадження нових методик, зокрема інклюзивно-ресурсних кімнат, аби максимально ефективно долучити до освіти дітей із особливими потребами в умовах Нового освітнього простору та опорних шкіл.

Віце-прем’єр подякував Фонду Порошенко та особисто дружині Президента Марині Порошенко за ініціювання законодавчих змін в напрямку інклюзивної освіти та розробку методичних рекомендацій. «Необхідно запроваджувати навчання спеціалістів, які викладатимуть діткам із особливими потребами. У цих питаннях також розраховуємо на співпрацю із агенцією U-LEAD, що має 24 центри регіональних в Україні», — розповів урядовець.

За підсумками тренінгу відбулося підписання договорів про створення 30 інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) з головами ОТГ та РДА.

31.01.2018 - 13:05 | Переглядів: 11567
Геннадій Зубко та Марина Порошенко провели тренінг зі створення інклюзивних ресурсних центрів у громадах

Теги:

Геннадій Зубко

Область:

Житомирська область

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...