Громади Донеччини обслуговуватиме нова спеціалізована техніка

У селі Сергіївка Андріївської ОТГ відбулася урочиста подія:  обласному управлінню  ДСНС вручили шість пожежно-рятувальних автомобілів і тягач. Придбана за державні кошти техніка посилить матеріально-технічну базу рятувальників, її вартість складає понад 40 млн грн.

Нові пожежні машини рятувальникам вручили голова Донецької ОДА Павло Жебрівський та  начальник Головного управління ДСНС у Донецькій області Микола Ільченко.

«Вручення техніки - це не просто черговий урочистий захід, а впевнений крок на шляху реформування служби, - підкреслив очільник області, звертаючись до присутніх. -  Тішуся, що сьогодні працівників ДСНС вже не називають пожежниками, яких раніше всі боялися й ненавиділи. Працівники ДСНС сьогодні стали рятівниками - людьми, яких шанують і поважають, яких хочуть бачити у себе на подвір’ї, у себе в місті».

Техніка буде направлена рятувальникам Слов'янська, Краматорська, Волновахи, Бахмуту, Маріуполя, смт Олександрівка та Нікольське.

Донецька область першою в Україні в рамках пілотного проекту розпочала реформування служби порятунку – в об’єднаних громадах почали будувати Центри безпеки. Ініціаторами їх створення виступили  Донецька облдержадміністрація та ДСНС України, підписавши відповідний меморандум. Така підтримка для громад украй важлива, бо дозволяє наблизити пожежну охорону та швидку допомогу до місця проживання.

В 2016 році були відкриті три перших Центра безпеки в Лиманській, Черкаській та Шахівській ОТГ. У 2017 році відбувалися будівельні роботи ще п’яти таких об’єктів на загальну суму з обласного бюджету в 35 млн грн. Уже до кінця січня в цьому році  відкриються Центри безпеки в Іллінівській та Миколаївській громаді, а в лютому – в Сіверській ОТГ.

26.01.2018 - 12:01 | Переглядів: 13035
Громади Донеччини обслуговуватиме нова спеціалізована техніка

Приєднані зображення:

Теги:

пожежна безпека

Область:

Донецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...