Онлайн-форум для старост стає майданчиком для обміну досвідом

Упродовж перших трьох місяців функціонування онлайн-форуму на ньому зареєструвалися вже понад 130 старост з 22 областей України. Сподіваємося, що найближчим часом форум приверне увагу й старост Київської та Рівненської областей, представники яких поки що не стали його учасниками.

«Форум розвивається, наповнюється актуальними питаннями. Здебільшого, вони стосуються проходження служби в органах місцевого самоврядування, особливостей виконання старостою окремих повноважень, прийому громадян, сприяння у вирішенні спорів тощо. Сподіваюся, надалі до відповідей на запитання більш активно долучатимуться самі учасники форуму. Важливо, щоб вони не лише отримували теоретичні знання та роз’яснення, а й обмінювалися між собою досвідом», - зазначив Олександр Врублевський, модератор форуму, експерт-консультант проекту DESPRO з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад.

За його словами, надалі окрему увагу на форумі буде приділено розділу «АНАЛІТИКА», який регулярно наповнюватиметься матеріалами за результатами вивчення найбільш актуальних питань функціонування інституту старост в Україні.

Також найближчим часом планується використати форум для обговорення законопроектів, які прямо чи побічно стосуються діяльності старост. «Врешті-решт, форум має бути не лише консультантом, але й майданчиком для вивчення думок його учасників з обговорюваних питань», - вважає Олександр Врублевський.

Звертаємо увагу, що кожен зареєстрований учасник форуму має можливість як поставити нове запитання, так і уточнити «чуже» запитання, скориставшись опцією «Додати коментар». Чим більше учасників форуму буде долучено до обговорення винесених питань, тим більш повними будуть на них відповіді.

Як відомо, в об’єднаних громадах загалом обрано більше 600 старост, ще понад 1700 осіб виконують обов’язки старост.

Зареєструватися на форумі можна ТУТ

Онлайн-форум для старост, виконуючих обов’язки старост та представників виконкомів об’єднаних територіальних громад, розроблений за ініціативи Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Теги:

староста

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...