Запорізькі ОТГ навчаються вирішувати конфлікти через діалоги порозуміння

Від відносин між владою та громадою залежить розвиток. Протистояння, у кращому випадку, гальмує позитивні результати від впровадження реформ і нових ідей, зважаючи на недовіру людей до змін. Проте непорозуміння, яке виникає, можна перетворити на ресурс. Як це зробити та на що зважати – цьому 17 січня представників ОТГ навчали в Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Щодо самих конфліктів, озвучених учасниками воркшопу «Налагодження комунікацій та вирішення конфліктів в ОТГ», найактуальнішими на сьогодні залишаються суперечки довкола оптимізації закладів освіти та підвищення тарифів на комунальні послуги. Учасниками такого протистояння є представники органів місцевого самоврядування та громада. Перші прагнуть виконувати свої обов’язки з наповнення та економії бюджету та виконання норм законодавства, друга сторона – утриматися в стані, до якого звикли, бо як буде далі – невідомо, а раптом гірше.

«Перш ніж вдаватися до змін, варто звернути увагу на ті суто людські потреби і застереження, які можуть існувати у жителів громади. Запропонуйте їм самим знайти вихід із ситуації, але обґрунтуйте необхідність змін. Залучайте громадськість на всіх етапах, – акцентувала увагу радниця з питань комунікації Запорізького ЦРМС Наталя Селюкова, тренер з вирішення конфліктів. – Перейдіть на рівень відносин людина – людина, а не влада – громада. Якщо ви зможете врахувати потреби вже на етапі обговорень потрібних рішень, то матимете зовсім інший результат: замість опонентів у вас з’являться прихильники».

Розробка карти конфлікту, на якій зображуються всі можливі учасники, їхні позиції, які озвучують, і реальні потреби – це лише один з інструментів, що допомагає розробити правильний підхід до впровадження змін для розвитку ОТГ.

Під час індивідуальних прийомів громадян для уникнення конфліктних ситуацій посадовцям варто зважати на власний емоційний стан. Адже на негатив отримати можна лише відповідну реакцію. Тому під час воркшопу увага була приділена і роботі з емоціями.

24.01.2018 - 09:56 | Переглядів: 10010
Запорізькі ОТГ навчаються вирішувати конфлікти через діалоги порозуміння

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...