Стартував конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» у Харківській області

Харківська обласна рада спільно з Радою Європи запрошує авторів журналістських робіт (друкованих, он-лайн, радіо- і телематеріалів), а також шкільних публікацій, які висвітлюють розвиток та кращі практики формування спроможних громад Харківщини, якісні результати реформи місцевого самоврядування та децентралізації в області, місцеві ініціативи, що допомагають розбудувати свій край, пишуть цікаво про місцеву і регіональну демократію в Україні та у світі подавати свої роботи на Харківський обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» 2018 року, започаткований у 2017 році відповідно до адаптованої до місцевих умов методології Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Мета конкурсу - донести до аудиторії та поширити ідею про те, що перетворення на краще у державі – і в маленькому селі, і в мегаполісі – насамперед, залежать від ініціативності жителів, від їхнього бажання долучитися до життя своїх громад. "В умовах, коли держава та суспільство проходять через етап трансформації, мас-медіа належить особлива роль. Будь які реформи не можуть бути успішними, якщо громадяни не отримуватимуть достовірну та вичерпну інформацію про перетворення, що відбуваються в країні, про те, які переваги принесуть із собою зміни, - переконаний голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - У той же час, завжди цікаво дізнаватися, як молодь сприймає і визначає реформи, базові інститути суспільства; як юнацтво бачить організацію колективу, де навчається, та громади, у якій мешкає; як, на погляд юнаків і дівчат, працюють механізми влади у їхньому рідному населеному пункті".

Прийом заявок та матеріалів: до 31 березня 2018 року. Для участі у конкурсі потрібно заповнити онлайн-заявку (https://goo.gl/forms/8ffZG4bw1jqwgTIf1).

На Конкурс приймаються журналістські роботи, розміщені у регіональних та місцевих ЗМІ усіх типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа, шкільні ЗМІ) та форм власності (державної, комунальної, приватної) з 1 січня 2017 року по 31 березня 2018 року. З умовами Положення про конкурс можна ознайомитись на сайті Харківської обласної ради у розділі «Конкурси, гранти». Запитання, що виникатимуть у зв'язку із участю у конкурсі, можна поставити за тел. (057) 700-53-05, (057) 715-73-63 або надіслати на електронну адресу: pressa@oblrada.kharkov.ua.

Номінації Конкурсу:

  • «Краща публікація у друкованому ЗМІ»;
  • «Краща онлайн-публікація»;
  • «Кращий радіоматеріал»;
  • «Кращий відеоматеріал»;
  • «Краща публікація у шкільному ЗМІ».

Нагородження переможців відбудеться у червні до Дня журналіста. Автори, які стануть переможцями конкурсу у відповідних номінаціях, отримають грошові винагороди та дипломи:

  • 1 премія – 7 тис. грн у кожній з номінацій;
  • 2 премія – 5 тис. грн у кожній з номінацій;
  • 3 премія – 3 тис. грн у кожній з номінацій.

Звертаємо увагу - подані на Харківський обласний конкурс роботи можуть також бути подані і на Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», який проводиться Мінрегіоном України у співпраці з Радою Європи – слідкуйте за оголошеннями на сайтах Мінрегіону та Ради Європи. Дізнатись більше про Всеукраїнський конкурс журналістських робіт можна також за телефонами (044) 458-44-40, (097) 917-70-70, (050) 500-23-38, e-mail: contest@internews.ua, сторінка у Фейсбуці @MediaContest2017 (або Fb.me/MediaContest2017).

Історія започаткування Конкурсу «Історії успіху громад». За ініціативи та методології Ради Європи в Україні з 2016 року започатковано та проводиться щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», який з 2017 року є конкурсом Мінрегіону України. З 2017 року методологія Всеукраїнського конкурсу була адаптована до обласного рівня та відповідні конкурси започатковані та проведені за методологічної підтримки Ради Європи у Вінницькій, Донецькій, Харківській та Хмельницькій областях. Зокрема у Харківській області Конкурс запроваджено рішенням Харківської обласної ради від 8 грудня 2016 року № 311-VII. Уперше Конкурс відбувся у 2017 році – 6 червня 2017 року його призами (від 3 до 7 тис.грн.) нагороджено 15 переможців обраних з 82 робіт.

23.01.2018 - 10:49 | Переглядів: 9518
Стартував конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» у Харківській області

Теги:

конкурс

Область:

Харківська область

Джерело:

Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...