Два роки роботи Красносільської ОТГ: акцент – на освітніх інноваціях

За два роки, що минули з часу створення Красносільської ОТГ Лиманського району Одеської області, громаді вдалося досягти значних успіхів у різних сферах, але особливу увагу тут приділяють розвитку освіти.

Як повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, упродовж 2016-2017 років значні кошти громада спрямувала на забезпечення закладів освіти сучасним матеріально-технічним оснащенням. Так, для Красносільської школи придбали чотири кабінети з повним оснащенням: географії, хімії, біології та фізики, аби учні мали змогу проводити лабораторні дослідження, вивчати природознавчі науки за новими методиками. Також придбали п’ять комплектів мультимедійного обладнання.

Окрім того, за цей час у громаді здійснили капітальні ремонти покрівель, гідроізоляцію та облаштування водовідведення у двох загальноосвітніх закладах, а також зробили капітальний ремонт будівлі дитячого садку «Калинка» і придбали для нього ж меблі.

Важливим кроком назустріч покращенню умов для освіти став старт у 2017 році робіт з комплексного капітального ремонту будівлі Красносільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Наразі в громаді розробляють проектно-кошторисну документацію на реконструкцію та капітальний ремонт Іванівського, Корсунського, Кубанського та Переможненського навчальних закладів.

Але об’єднана громада опікується не лише матеріально-технічним забезпеченням, адже чималу увагу тут приділяють запровадженню нових методик викладання і роботи з дітьми. Так, у навчальних закладах впроваджено інноваційні форми і методи навчання, наприклад, започатковано змішане навчання у семи навчальних зонах, впроваджено «скрайбінг» - сучасну форму візуалізації навчального матеріалу, разом з дітьми за допомогою нового обладнання створюються навчальні мультфільми, а також працює GoogleClassroom – онлайн-клас для ефективного навчання.

Наразі в громаді здійснили комп’ютеризацію та досягли стовідсоткового підключення до мережі Інтернет закладів освіти, а також забезпечується регулярне підвезення учнів та педагогічних працівників у двох загальноосвітніх закладах.

Попереду – чимало планів, причому як щодо покращення матеріального забезпечення школярів та вчителів, так і поглиблення якості освіти та поліпшення результатів підсумкових атестацій і ЗНО.

23.01.2018 - 09:25 | Переглядів: 13089

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Громади:

Красносільська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...