Дніпропетровські ОТГ долучаються до медичної реформи

У грудні 2017 року Президент України підписав закон, що дав старт медичній реформі. Перед громадами постають все нові і нові питання, на які не завжди є готові відповіді.

Для вирішення одного з них 17 січня 2018 року голова Покровської ОТГ Світлана Спажева ініціювала робочу зустріч за участю керівництва райдержадміністрації та районної ради, медичного активу району, голів сільських та селищних рад. На зустріч також були запрошені: Роман Стороженко, представник департаменту охорони здоров’я ОДА, Олена Тертишна директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, а також радник з питань муніципальних послуг Олена Гладка.

 Розглядали актуальне питання формування мережі первинної медицини та передачі на баланс Покровської ОТГ закладів охорони здоров’я не лише як цілісного майнового комплексу, а як діючої системи – зі збереженням цінних кадрів та якості послуг. Такі зміни відкривають можливість вивести медичні послуги на якісно новий рівень.

За рахунок отримання медичної субвенції будуть модернізовані та відремонтовані існуючі заклади охорони здоров’я, а також збудовані нові сучасні амбулаторії, проекти яких вже підготовлено фахівцями Покровської ОТГ. Двері нової сучасної амбулаторії, якої зараз так не вистачає громаді, скоро відчиняться для тих, хто так потребує медичної допомоги!

19.01.2018 - 12:07 | Переглядів: 12710

Приєднані зображення:

Теги:

медицина

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...