У Дубівській ОТГ відкрили новий навчальний заклад

У Волинському селі Вербка, що на Ковельщині 26 грудня 2017 року, розпочав роботу новий освітній заклад. Урочисте відкриття загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів відбулося за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака, голови Дубівської об’єднаної територіяльної громади Романа Троцюка.

Відомо, що будівництво школи розпочали ще у 2016 році.  Виконувати ж необхідні роботи узялися фахівці ТзОВ «Житлобуд-2» на чолі з Леонідом Стефановичом.

– Буквально пів години тому, ми разом із командою Степана Івахіва відкрили прекрасний дитячий садочок (у с.Радошин –авт) . Ми знаємо, що після цього матимемо в об’єднаній Дубівській громаді ще одну приємну подію – відкриття оновленої школи. Про що це говорить? У нас дуже багато скептиків, людей, які не вірять в те, що попри складну ситуацію в Україні, війну на Сході, ми разом із вами – державні мужі, народні депутати, представники влади вміємо і можемо розбудовувати нашу рідну Волинь. І школа у Вербці – є спражнім підтвердженням принципу сказав-зробив, – звернувся до присутніх Володимир Гунчик.

Як годиться, розпочали із Державного Гімну України та вручення символічних ключів. Радість відкриття нового навчального закладу прийшли розділити найперше її учні, педагогічний колектив, представники влади та громадськості. У просторих приміщеннях закладу обладнано 11 навчальних класів – усі затишні та сучасні. У кабінетах фізики та хімії невдовзі мають встановити спеціальне обладнання. За проектом, школа вміщатиме більше 250 учнів, а це – чимало. Позитив і те, що учні початкової ланки уже розпочали навчання в одну зміну.

Окрім ключа від храму науки, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області урочисто вручив ключі від новенького шкільного автобуса, придбаного на умовах співфнансування, який довозитиме діток на навчання.

Під час проектування школи, не оминули увагою й дітей з особливими фізичними можливостями. Вони матимуть спеціально обладнаний кабінет для інклюзивного навчання.  Важливо, що для будівництва школи залучено кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Загальна кошторисна вартість об’єкта більше 21 млн грн у цінах 2017 року.

Втім, на цьому робота не завершується. За словами Володимира Петровича, спільно з народним депутатом України Станом Івахівим, найближчим часом запланована добудова сучасного спортивного залу та утеплення фасаду старого приміщення школи. – Це буде подарунок ковельчанам від усіх гілок влади, аби наші діти відчували себе впевненими будівельниками держави, – поділився запланованим голова облдержадміністрації.

 

27.12.2017 - 11:00 | Переглядів: 10915
У Дубівській ОТГ відкрили новий навчальний заклад

Відео:

Область:

Волинська область

Громади:

Дубівська сільська об’єднана територіальна громада Дубівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Волинської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...