Жителі Іршанської ОТГ отримали доступ до якісних адмінпослуг завдяки новому ЦНАПу

22 грудня в селищі Іршанськ, Житомирської області, відкрився новий сучасний ЦНАП. Завдяки створенню Центру більше 7500 мешканців громади отримали доступ до понад 100 видів адміністративних послуг. Реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, реєстрація бізнесу та нерухомості входять до найбільш популярних серед жителів ОТГ і будуть надаватися в новому ЦНАП.

Центр створено за європейськими стандартами, а допомогу в реконструкції інтер’єру, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

У ЦНАП Іршанської ОТГ створено 6 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: «Відкриття Центру стало результатом нашого плідного партнерства з Іршанською громадою. І, незважаючи на те, що це фінальний етап нашої співпраці, для жителів громади це лише початок. Це початок якісних адміністративних послуг і початок якісних змін, які громада зможе втілювати в життя завдяки реформі децентралізації. Ми дуже раді, що шведський досвід надання зручних та доступних адміністративних послуг був врахований у створенні ЦНАП і, я впевнена, що відтепер жителі Іршанської ОТГ отримуватимуть якісні послуги в комфортних умовах».

Анатолій Рак, Іршанський селищний голова, подякував Програмі «U–LEAD з Європою»:

«Ми надзвичайно вдячні міжнародним партнерам за цю чудову можливість, яку отримала наша громада. Новий Центр стане кроком до сучасного та якісного формату надання адміністративних сервісів. Завдяки шведським та українським експертам, наша громада отримала не лише новий ЦНАП, а й кваліфікованих фахівців, які пройшли спеціальні тренінги і тепер будуть надавати якісні послуги нашим мешканцям».

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

22.12.2017 - 19:22 | Переглядів: 18743
Жителі Іршанської ОТГ отримали доступ до якісних адмінпослуг завдяки новому ЦНАПу

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Житомирська область

Громади:

Іршанська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...