На Черкащині відкрили перше віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП

20 грудня в смт Ірдинь, Черкаської області, відбулося відкриття віддаленого робочого місця адміністратора ЦНАП Білозірської ОТГ, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти. Завдяки створенню віддаленого робочого місця більше 5000 жителів Білозірської ОТГ отримують доступ до якісних послуг в форматі «єдиного вікна». Раніше їм потрібно було долати відстань від 10 км до 30 км до найближчих ЦНАП.

Допомогу в розробці та впровадженні функціональної моделі надання адмінсервісів, оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням, ремонті приміщення та навчанні працівників громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». У віддаленому робочому місці адміністратора ЦНАП буде надаватись 61 послуга, крім того, там можна буде отримати повні консультації та допомогу в оформленні документів по всім адмінпослугам ЦНАП Білозірської ОТГ, а це більше 160 послуг. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади. Під час церемонії відкриття була проведена перша реєстрація документів мешканця смт Ірдинь.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: «Нам дуже приємно, що в партнерстві з громадою ми змогли покращити доступ до адмінпослуг для більше 5 тисяч мешканців Білозірської ОТГ, адже якісне надання державних сервісів – чи не найважливіший індикатор ефективності роботи місцевої влади. Я вдячна громаді за проактивну позицію та максимальну залученість під час нашої співпраці».

Володимир Міцук, голова Білозірської ОТГ зазначив :«Ми маємо прекрасний офіс віддаленого робочого місця Центру надання адміністративних послуг в селищі Ірдинь завдяки програмі «U-LEAD з Європою». Я вдячний експертам Програми за інституційну та матеріальну допомогу, а також за навчання працівників Білозірського ЦНАП, адже тепер ми зможемо надавати якісно новий рівень сервісу громадянам»

В рамках співпраці з Програмою працівники Білозірського ЦНАП пройшли цикл тренінгів, створений провідними українськими та шведськими експертами для працівників ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах. Варто зазначити, що багато уваги в навчальній програмі присвячено темі гендерної рівності: майбутні працівники ЦНАП знайомляться з цим питанням в рамках окремого модуля.

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

21.12.2017 - 08:57 | Переглядів: 20848

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Черкаська область

Громади:

Білозірська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...