Нові методи висвітлення реформи децентралізації для журналістів Запоріжжя

6-8 грудня Українська Академія Преси за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» провела в Запоріжжі навчання для 15 журналістів області з висвітлення теми реформи децентралізації в Україні.

Співробітник U-LEAD Максим Кицюк поспілкувався з кількома учасниками та тренерами заходу.

Віталій Загайний, співзасновник та голова Центру Громадянських Ініціатив з 2013 року, технолог, модератор, тренер та організатор ділових публічних подій, експерт з питань самоврядування та самоорганізації, тренер АУП:

- Хороший тренінг, я б сказав – дуже цікавий, який має значну відмінність від попередніх: тут зібрались, за виключенням однієї  людини з Дніпра, представники Запорізької області, що дає нам можливість більш ретельно сконцентруватись на ОТГ однієї області. Також дуже добре, що тут є багато головних редакторів, які формують стрічку новин та запит на матеріали. Видно, що їм цікаво, бо вони приїхали сюди з дуже високим рівнем мотивації, і, власне, цікаво, що вони вже попередньо писали про цю тему. Щодо наявних знань – багато учасників мали уявлення про ті чи інші речі, проте навіть сьогодні ми бачимо, що вони роблять висновки про необхідність змінювати тему в трохи інше русло – після нашої роботи за темою.

Віктор Сосницький (сайт «Інформатор Запоріжжя»):

- Відверто кажучи, більшість інформації, отриманої на тренінгу, я знав, але цікавив мене все ж таки актуальний стан справ у Запорізькій області. Подивився, що  наші ОТГ мають передовий досвід. Дізнався, що наші громади входять в топ-20 найкращих ОТГ в Україні, зокрема Веселівська ОТГ, яка дійсно має передовий досвід. Але зараз нам треба рік, два, три зачекати, допоки реформу відчують усюди, навіть ті, хто не вірив. Якраз десь 2020 року, коли з’явиться достатня кількість фахівців та буде проведена якісна інформаційна кампанія, тоді буде й гарний результат, а не імітація реформи, яка вже була в нас у 2005 році на чолі з Романом Безсмертним. Бо до цього ми звикли лише імітувати, а не робити. А тепер бачимо інший результат.

Владлена Мачульська та Марина Чупис, студентки Запорізького національного технічного університету, майбутні журналістки:

Ми прийшли сюди, щоб дізнатись, що таке децентралізація, про її сутність та як вона вплинула на різні регіони України. Очікуємо написати гарний матеріал для студентської газети та вебсайту нашого університету. Це наш перший досвід участі у заходах такої тематики і нам дуже цікаво тут: тренери дуже якісно пояснюють, достатньо цікавий матеріал, особливо для нас як для майбутніх журналістів, але чесно – замало його. Тому ми плануємо відвідувати подібні навчальні програми й надалі.

Нагадаємо, що вже цього тижня схожі заходи відбудуться у Миколаєві та Черкасах, а зареєструватись на них можна за посиланням: http://www.aup.com.ua/mediashkola-decentralizacii-dlya-ukra-3/

11.12.2017 - 08:46 | Переглядів: 10939

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...