Країни-члени ОЕСР визнали успішність децентралізації в Україні, - Зубко

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) позитивно оцінила  результати й прогрес децентралізації в Україні й надалі надаватиме підтримку у її впровадженні. Перебіг реформи та її результати презентував послам ОЕСР Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у рамках сесії «Підтримка децентралізації в Україні. Оцінка та рекомендації».

«Вдячні країнам-членам ОЕСР за підтримку та допомогу у реалізації реформи. Маємо постійне співробітництво з ОЕСР в частині отримання рекомендацій і моніторингової оцінки з впровадження не тільки реформи децентралізації, а й інших реформ – державного управління, енергоефективності. Ми врахували всі надані рекомендації ОЕСР. Сьогодні для ЄС приклад України саме у проведенні реформи є прикладом успіху. Тому, сьогодні це не тільки оцінка ОЕСР реформи, а оцінка співробітництва України та європейських країн, а також США, Канади і Японії, які долучаються до реформи децентралізації в Україні.  Ми відчуваємо, що ця реформа вже є не тільки справою України, це спільна робота, спільний результат і спільний успіх», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр повідомив, що в Україні вже можна говорити про створення 688 об’єднаних територіальних громад, здійснено фінансову децентралізацію, розпочата секторальна децентралізація у сфері освіти, медицини і соціального захисту населення.  Він наголосив, що у 2017 році Урядом буде завершено розробку такого важливого інструменту стратегічного планування, як  оцінка  регіонального розвитку, яка базується на двох ключових індикаторах. Перший – це індекс людського розвитку і другий – це індекс конкурентоспроможності регіонів.

В рамках робочого візиту до Франції відбулася зустріч Геннадія Зубка із заступницею Генсекретаря ОЕСР Марі Ківініємі та Директором Національної школи адміністрації (ENA) Франції Патріком Жераром.  З Директором ENA домовились про подальшу співпрацю щодо навчання держслужбовців в рамках реформи держуправління, лідерів місцевого самоврядування, зокрема й голів ОТГ, підготовки кадрового резерву. «Франція на сьогоднішній день має один із великих інститутів, як ENA, які готують державних службовців категорії А і А+. Це саме та категорія, яка готує менеджерів для співпраці територіальних органів влади, органів місцевого самоврядування і їх координації. Методика, технології підготовки таких фахівців, можливості співпраці між Україною і Францією в цьому напрямку — і була темою нашої розмови».

Довідково

Організація економічного співробітництва та розвитку надає активну підтримку України на шляху реалізації реформ в рамках Програми конкурентоспроможності Євразії. ОЕСР є автором багатьох норм та стандартів, які увійшли в міжнародну найкращу практику та керівні принципи політики, та які є суттєвою допомогою урядам  при виробленні політики.

ОЕСР – міжнародна організація, членами якої на сьогодні є 35 країн (Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Греція, Данія, Ізраїль, Іспанія, Ісландія, Ірландія, Італія, Канада, Корея, Латвія, Люксембург, Мексика, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія та Японія). 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, приймаючи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом, ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ, поряд з МВФ та Світовим банком.  Штаб-квартира Організації, діяльність якої забезпечує близько 2500 фахівців Секретаріату, знаходиться в м. Париж.

08.12.2017 - 17:07 | Переглядів: 16679
Країни-члени ОЕСР визнали успішність децентралізації в Україні, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко ОЕСР

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...