Семенівська ОТГ: після виборів - навчання

8 листопада для представників Семенівської об'єднаної територіальної громади був проведений семінар на тему «Ефективне функціонування ОТГ: основні засади та практичні поради». Організатором заходу виступив Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми U-LEAD.

29 жовтня у Семенівській об’єднаній територіальній громаді відбулися перші вибори голови та депутатського корпусу. До складу громади увійшли 14 сільських та селищних рад, що практично складає весь Семенівській район. Одна селищна рада приєдналася до сусідньої Холминської громади, а три інші поки що визначаються. Цікавим є той факт, що з трьох кандидатів на посаду голови громади переміг діючий голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко, який є представником партії БПП «Солідарність». Він набрав 47% підтримки громадян.

На семінар зібралися новобрані депутати, представники діючої районної ради, сільські голови, які після першої сесії будуть виконувати обов’язки старост, представники комунальних підприємств. Тренінг проводили Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, та Людмила Чабак, радниця із питань децентралізації Чернігівського ЦРМС Стельмах Оксана.

Вони роз’яснювали питання організації та проведення першої сесії в громаді з новим головою та депутатським корпусом. Особливо багато приділяли питанням регламенту, організації діяльності ради та постійних депутатських комісій. Як формувати виконавчий комітету та структури виконавчих органів ради ОТГ. Більш детально тренерки зупинилися на питаннях реорганізації рад, кадрових питаннях, а також на правових аспектах процесу реорганізації органів місцевого самоврядування.

Директорка Чернігівського ЦРМС Ірина Кудрик зазначила: «Після виборів 29 жовтня у 14 об’єднаних територіальних громадах області мають працювати новообрані голови, депутатський корпус. Їх повноваження починаються не з моменту обрання, а відповідно до закону після проведення першої сесії. Це засідання є доволі складною процедурою, підготовка до нього потребує значних знань і серйозної взаємодії учасників процесу». За її  словами основне завдання тренінгів, які проводить Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми U-LEAD, дати максимум інформації новообраним депутатам та головам, щоб підготувати їх до ефективної роботи в нових умовах. А також запропонувати необхідний алгоритм.

У свою чергу голова новоствореної Семенівської ОТГ Сергій Деденко подякував гостям з Чернігова за проведений тренінг та пообіцяв застосовувати набуті знання у практичній роботі.

Тренінг для Семенівської громади – це один із серії заходів, які організовуються Чернігівським ЦРМС для об'єднаних громад області.

09.11.2017 - 10:20 | Переглядів: 15079

Приєднані зображення:

Область:

Чернігівська область

Громади:

Семенівська міська об’єднана територіальна громада Семенівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...