Чим Якушинецька громада здивувала гостей з Мінрегіону?

Якушинецька об’єднана громада демонструє, що стала справжнім господарем на своїй землі. Про це сказав В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час робочого візиту до громади.

Ця громада об’єднала три місцеві ради з населенням понад 13 тисяч людей. Вона знаходиться на території Вінницької області. Не дивлячись на те, що перші місцеві вибори в громаді відбулися весною цього року, вона вже встигла втілити чимало проектів розвитку.

«Всього півроку часу пройшло з моменту перших місцевих виборів в Якушинецькій громаді, тобто вона ще не перейшла на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а тут вже відкрили Центр надання адміністративних послуг, пожежно-рятувальну частину, муніципальну поліцію. Тут піклуються і дбають про людей, тут ремонтують і будують. І, зауважте, не чекають, поки отримають фінансову підтримку держави. Це говорить про те, що громада свідома того, що її розвиток і добробут мешканців – у руках самої громади. А ще голова цієї громади за два роки двічі йшов на місцеві вибори – у 2015 році і цьогоріч. І не боявся, що втратить посаду. Це відповідь тим, хто сьогодні ставить вище «крісло» місцевого голови за інтереси громади», - сказав В’ячеслав Негода.

Сам голова громади Василь Романюк скромно коментує досягнення громади за короткий час. Каже, що попереду багато роботи, адже очікують, що проект бюджету на 2018 рік щонайменше втричі перевищить цьогорічний, який складає 24 млн грн.

«Планів багато. Ми очікуємо, що лише податку на доходи фізичних осіб надійде до бюджету в обсязі близько 20 млн грн. Упорядкуємо питання земельного податку і його надходження також мають зрости з нового року. Є багато і інших джерел наповнення місцевого бюджету і ми працюємо над розширенням джерел надходжень. Держава направить громаді субвенцію на розвиток інфраструктури. Маємо добре прорахувати свій кожен крок, аби максимально ефективно використати кожну копійку і спрямувати в розвиток», - сказав Василь Романюк.

Голова Якушинецької громади закликав місцевих голів тих громад, які зволікають з об’єднанням, поспішати і долучитися до реформи. Найперше, що він радить таким головам, добре прорахувати спроможність майбутніх громад.

27.10.2017 - 16:30 | Переглядів: 15038
Чим Якушинецька громада здивувала гостей з Мінрегіону?

Теги:

В'ячеслав Негода

Область:

Вінницька область

Громади:

Якушинецька сільська об’єднана територіальна громада Якушинецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...