П’ятірка Вашківецької ОТГ: як громада використовує кошти інфраструктурної субвенції

Представники Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування вчора здійснили другу робочу поїздку в громаду Чернівецької області з метою дізнатись на якому етапі відбувається використання коштів інфраструктурної субвенції. Вашківецька ОТГ Вижницького району отримала трохи більше 3,5 млн грн, які розподілені між 5-ма проектами.

Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів Чернівецького ЦРМС та Андрій Приймак, заступник голови Вашківецької ОТГ

Представники Чернівецького ЦРМС Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів та Андрій Кучуран, радник з питань комунікації, відвідали майбутнє приміщення ЦНАПу. Андрій Приймак, заступник голови Вашківецької ОТГ, дав наступний коментар щодо ситуації по даному об’єкту «Раніше це було приміщення поліклініки, а в майбутньому ми плануємо тут зробити ЦНАП та адміністративні приміщення міської ради. Щодо капітального ремонту даного приміщення проводяться тендерні процедури на суму майже 1,5 млн грн, які мають завершитись 11 жовтня. Плануються масштабні роботи по встановленню опалення, водопостачання, водовідведення та капітальний ремонт всіх внутрішніх приміщень. Ризиків не передбачаємо ніяких, адже всі роботи внутрішні. Тому є запевнення, що роботи будуть проведені вчасно і до кінця року ми будемо мати новий гарний об’єкт».

Майбутнє приміщення ЦНАПу

Аналогічну суму 1,5 млн грн було виділено на поточний (ямковий) ремонт доріг від Вашківців до сіл Карапчів, Замостя та Слободи на умовах співфінансування (1,2 млн з коштів інфраструктурної субвенції). За словами Андрія Приймака на даний час «фактично зроблено 30% запланованих робіт».

Також у НВК «Вашківецька гімназія» здійснюється капітальний ремонт санітарних вузлів на суму майже 500 тис грн. Директор гімназії Лілія Гуйванюк поділилась, що «обладнання санвузлів у приміщенні самої школи, а не окремо на вулиці, як це зараз, допоможе зберегти здоров’я дітей».

У селі Бабине в НВК було повністю замінено вікна загальною вартістю 151 тис грн.

Бабинський навчально-виховний комплекс

У Вашківецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги здійснюється капітальний ремонт систем каналізації, водопостачання та опалення кошторисною вартістю майже 200 тис грн. Заступник головного лікаря по господарській частині Микола Романюк розповів, що кошти надані субвенцією використовуються на заміну  умивальників, кранів тощо. Це було наше найболючіше місце і вже давно планували міняти це все, але ніяк не доходили руки і коштів не було. А це дякуючи, що тепер є громада ми можемо зробити ці заміни».

Вашківецький Центр ПМСД

Загалом Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів ЦРМС прокоментував стан використання коштів субвенції так: «Варто відмітити якісне виконання робіт і повне вчасне їх завершення у Бабинській НВК. Також доволі якісно проходить поточний ремонт дороги з Вашківців у інші населені пункти громади. Проте викликає застереження вчасне завершення даних робіт, враховуючи мінливі погодні умови в даний період року. У центрі ПМСД добре, що вже завершено перший етап робіт – демонтаж старих комунікаційних мереж. Враховуючи діючий темп робіт є всі підстави сподіватися, що всі завдання будуть виконані вчасно. Також ми побачили якісні роботи по ремонту санітарного вузла в гімназії, а по оціночним даним роботи будуть завершені до середини листопада. Щодо комунальної будівлі на Шевченка 22, то важко здійснити реальну оцінку по прогнозу виконання робіт, оскільки тривають тендерні процедури. Проте, на даному об’єкті всі роботи внутрішні і не залежать від погодних умов і за переконанням керівництва ОТГ будуть завершені до кінця року».

Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів Чернівецького ЦРМС

Чернівецький ЦРМС створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Андрій Кучуран, радник з питань комунікації Чернівецького ЦРМС

06.10.2017 - 18:31 | Переглядів: 11929
П’ятірка Вашківецької ОТГ: як громада використовує кошти інфраструктурної субвенції

Теги:

U-LEAD

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вашківецька міська об’єднана територіальна громада Вашківецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...