Питання децентралізації та реформи місцевого самоврядування – пріоритетні, - Михайло Черняк

3 листопада в ХОДА відбулась нарада з питань організації та забезпечення відповідної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах.

 «Ми продовжуємо роботу з підтримки об’єднання територіальних громад в області. І одним з наших важливих завдань сьогодні є підготовка відповідної інфраструктури кожної майбутньої територіальної громади. Вже сьогодні департаменти ХОДА спільно з відповідними районними адміністраціями та органами місцевого самоврядування повинні чітко розуміти - що, де і як повинно функціонувати, щоб населення отримувало якісну послугу у будь-якій сфері. Які служби нам потрібно створити, на якій базі, - зауважив Михайло Черняк. – Тож, нам потрібно провести системний аналіз того, що маємо на місцях, і спланувати, що потрібно для того, щоб організаційно забезпечити діяльність майбутніх об’єднаних громад. Наступне завдання - забезпечити відповідні джерела фінансування».

Діана Баринова проінформувала всіх учасників наради про ситуацію щодо об’єднання громад в Україні та на території Харківської області. Вона наголосила, що саме питання інфраструктурного забезпечення майбутніх об’єднаних громад є найбільш важливим та актуальним в процесі проведення об’єднання.

«Людей у селах області турбує, якою дорогою вони будуть доїжджати до центру громади, до якої школи будуть ходити їх діти, де отримають медичну послугу. Крім того, ми вже сьогодні повинні хоча б орієнтовно розуміти, які служби та в якій кількості повинні працювати на рівні кожної майбутньої об’єднаної громади. Дуже важливо знайти професійні відповіді на ці питання ще до прийняття рішень про об’єднання. Це значно прискорить сам процес прийняття рішень громадами. Люди будуть мати відповіді та рішення по значній кількості питань, що їх турбують сьогодні», - зауважила керівник Офісу реформ Діана Баринова.

У ході обговорень з директорами департаментів ХОДА було прийнято рішення опрацювати питання створення відповідної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах  та протягом 10 днів підготувати відповідні пропозиції для подальшого опрацювання з Кабінетом Міністрів України.

04.11.2015 - 13:44 | Переглядів: 10540
Питання децентралізації та реформи місцевого самоврядування – пріоритетні, - Михайло Черняк

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...