Культурна децентралізація: у Луцьку зібралися представники волинських ОТГ для обговорення реформи

14 вересня у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, відбувся тематичний семінар «Реалізація реформи децентралізації в галузі культури».

Експерт із децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан розповіла, що зустріч відбувається вперше і покликана зібрати пропозиції від представників сфери культури. Також вона окреслила стан та перспективи реформи у галузі культури на території Волинської області.

Начальник управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук озвучив нові підходи до формування культурної політики у регіоні. Також він подякував Центру розвитку місцевого самоврядування, який допомагає розвивати культуру у нових умовах децентралізації, і розповів про бачення профільного міністерства щодо секторальної децентралізації. «На українські реалії не можна покласти польський досвід, працювати за трафаретом не вийде, а викликів у сфері культури у рамках реформи децентралізації є чимало», - зауважив посадовець.

Про збереження базової мережі та моделі функціонування закладів культури та стан культурно-мистецької освіти в умовах реформування розповіла начальник відділу культури і мистецтв управління культури Волинської ОДА Марія Назаревич. Наприклад, вона пояснила, що можливість перебування молоді у місцевих закладах культури після 22:00 слід затвердити рішенням сесії, щоб потім уберегтися від штрафів та рейдів.

Також під час тематичного семінару обговорили питання бібліотек як складових соціально-культурного середовища територіальних громад в умовах децентралізації, проблеми та перспективи розвитку клубних закладів в ОТГ, досвід уже існуючих об’єднаних громад у сфері культури. 

14.09.2017 - 18:39 | Переглядів: 10885

Приєднані зображення:

Область:

Волинська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...