Об’єднані громади розподілили між проектами 73 % коштів інфраструктурної субвенції

Станом на 6 вересня комісія при Мінрегіоні погодила 1334 інфраструктурних проекти об’єднаних громад, які будуть реалізовані за кошти відповідної державної субвенції. Загальна вартість погоджених проектів складає 1,102 млрд грн або 73% від запланованих коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ на 2017 рік.

З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали 286 громад.

За даними моніторингу Мінрегіону, усі кошти субвенції розподілили об’єднані громади Закарпатської, Івано-Франківської та Харківської областей.

Більшу частину коштів розподілили об’єднані громади Донецької (залишок коштів 1 %), Чернівецької (залишок 3 %), Запорізької (залишок 5 %) та Вінницької (залишок 8 %) областей.

Більше половини коштів субвенції усе ще не розподілили ОТГ Одеської (залишок 57%) та Миколаївської (залишок 55%) областей.

Жодної заявки поки не надійшло від об’єднаних громад Київської області. Для них держава передбачила більше 6 млн грн коштів субвенції на розвиток інфраструктури.

Повний список громад, які ще не подавали проекти на розгляд Комісії, є ТУТ

Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою Кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

Стан подання об’єднаними громадами проектів до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури

(6 вересня 2017 року)

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...