У Краматорську представники органів влади та об’єднаних громад обговорили актуальні питання реформи децентралізації

6 – 7 липня в Краматорську (Донецька обл.) відбулася семінар-нарада "Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи", організована за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

У семінарі взяли участь керівництво та очільники структурних підрозділів Мінмолодьспорту, Мінрегіону, Мінфіну, Мінсоцполітики, Держпраці, Донецької й Луганської облдержадміністрацій, голови та представники об’єднаних територіальних громад, координатори регіональних офісів реформ з децентралізації та розвитку, представники місцевих молодіжних центрів та активна молодь регіону.

Під час заходу обговорили перші результати, виклики та перспективи децентралізації влади в Україні. Про ключові напрями молодіжної політики на загальнодержавному, регіональному і локальному рівнях розповіла учасникам начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Марія Карчевич.

"Сьогодні в нашій державі відбуваються вирішальні зміни, зокрема реформа з децентралізації влади, від якої залежить розвиток громад, економічне, культурне, освітнє, спортивне піднесення українських міст, селищ і сіл, наповнення місцевих бюджетів коштами, необхідними для модернізації інфраструктури, реалізації важливих соціальних проектів і програм. Вагомою складовою цих процесів є якісний розвиток молодіжної політики на відповідних територіях. Тому що молодь – це сьогодення наших громад та нашої держави, яке творить її майбутнє. І для місцевих громад уже зараз, на етапі об'єднання, є надзвичайно важливим визначення системи стимулів, які б допомогли не лише зупинити міграцію молодих людей з маленьких міст та сіл, а й створити умови для соціальної активності і зайнятості молодих осіб та їх активної участі у розбудові громади", – наголосила Марія Карчевич.

За її словами, формування єдиного молодіжного простору на різних рівнях включає у себе кілька основних напрямів, зокрема щодо кадрового забезпечення, належного фінансування молодіжної роботи, розвитку молодіжної інфраструктури та залучення молоді до процесу ухвалення рішень.

Також директор Молодіжного центру Дніпропетровщини Сергій Кривогуз акцентував увагу присутніх на важливості створення й розвитку в об’єднаних громадах молодіжних центрів і просторів для молоді, покликаних забезпечувати змістовне дозвілля і надання якісних послуг молодим людям, та розповів про практичні аспекти і напрями їх діяльності.

Теги:

молодь спорт

Область:

Донецька область

Джерело:

Мiнiстерство молоді та спорту України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...