Про субвенцію на розвиток інфраструктури і регіональний розвиток говорили на нараді у Вінницькій ОДА

Голови об’єднаних громад Вінниччини, представники департаменту фінансів, освіти, міжнародного співробітництва і регіонального розвитку обласної адміністрації, ДСНС і Вінницького відокремленого  підрозділу Установи «Центр Розвитку Місцевого Самоврядування» зустрілись 5 липня на нараді у приміщенні ОДА, щоб дізнатись, як триває оцінювання проектних заявок на фінансування з коштів на розвиток інфраструктури та отримали актуальну інформацію з приводу інших організаційних питань.

«45,7 мільйони гривень на формування інфраструктури ОТГ повинна отримати Вінницька область у 2017 році. Деякі громади ще не надали своїх пропозицій згідно встановленої форми на фінансування з бюджету держави. Більшість проектів, які надійшли на розгляд, стосуються ремонтів доріг, придбання транспортних засобів, проведення і ремонту водогонів. Але варто розуміти, що є пріоритетні напрямки – освітній простір, заклади первинної медицини і Центри Безпеки» – говорив підчас зустрічі директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Про підсумки наповнення бюджетів об’єднаних громад Вінницької області говорив заступник департаменту фінансів Вінницької ОДА Олександр Горба: «По підсумках першого півріччя 2017 року можна говорити, що усі громади виконують наповнення доходної частини, а більшість – перевиконує. В середньому показник по області – 114%, по ОТГ – 120%. Заборгованостей по виплаті зарплат немає. До 1 січня 2018 року бюджетні установи соціальної сфери, які були в підпорядкуванні РДА будуть передані ОТГ».

- У липні буде оголошений конкурс на набір технічних завдань для Плану реалізації обласної стратегії на період 2018-2020 років. Не забувайте про пріоритетні напрямки написання проектних заявок на фінансування за кошти субвенції на розвиток інфраструктури – ЦНАП, Центри Безпеки, освітній простір. На сьогодні ж – 60% поданих пропозицій стосуються на ремонту доріг – говорила Інесса Ратушняк з Департаменту Міжнародного Співробітництва та Регіонального Розвитку ОДА.

Представник ДСНС торкнувся питання створення Центрів Безпеки в ОТГ Вінниччини. 3 громади подали вже звернення до Мінрегіону щодо створення ЦБ, ще три готуються це зробити.

Про передачу освітніх закладів на баланс об’єднаним громадам говорив Олександр Лемещенко з департаменту освіти ОДА. Підкреслив потребу нагальності створення опорних шкіл та їх філій а також – оптимізації навчальних закладів у зв’язку із демографічною кризою.

Про підтримку ОТГ зі сторони Вінницького ВП ЦРМС говорив директор підрозділу Олег Левченко. «У липні місяці плануємо провести семінар, присвячений проектам ДФРР, ми перебуваємо у безпосередньому контакті з представниками об’єднаних громад і готові надалі допомагати їм тематичними семінарами, навчальними поїздками, надати юридичну та експертну підтримку» - говорив директор вінницького «офісу реформ».

Годинна зустріч в ОДА передувала селекторній нараді з представниками Мінрегіонів, які надали відповіді і рекомендації щодо нагальних питань з державного фінансування проектів на розвиток  інфраструктури та ін.

Войціцький Ю.Р., експерт з регіонального розвитку, Вінницький ВП ЦРМС

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....