На Вінниччині обговорили питання вдосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг

21 червня в приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Вінницької області відбувся семінар на тему: «Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг». Захід був організований спільно Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, Центром політико-правових реформ (м. Київ) та Центром досліджень місцевого самоврядування (м.Львів) за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Основна мета семінару полягала в обговоренні питань щодо вдосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг, взаємовідносин ЦНАП та центральних органів виконавчої влади та напрацювання рекомендацій і пропозицій для органів влади щодо формування належних ЦНАП.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко:

«Перш за все, від імені обласної державної адміністрації висловлюю вдячність нашим партнерам, оскільки даний захід відбувається вже втретє на території Вінницької області та є вкрай необхідним, зважаючи на гостру потребу діяльності центрів надання адміністративних послуг. На сьогоднішній день в області діють 30 ЦНАПів. За перший квартал 2017 року було надано понад 300 тисяч адміністративних послуг. Відповідно і надходження до місцевих бюджетів зростають– 16,3 млн. грн. за перший квартал 2017 року, що в 2,2 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року. В області також було відкрито 2 ЦНАПи при об’єднаних територіальних громадах – Якушинецькій та Вороновицькій.»

Також, очільник Департаменту  повідомив, що за даними Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області, в зв’язку з отриманням безвізового режиму, кількість звернень на оформлення закордонних біометричних паспортів збільшилась в кілька разів.  А  тому кожна об’єднана територіальна громада має право на придбання спеціального обладнання для оформлення закордонних паспортів та ID-карток. Вартість необхідної техніки складає приблизно 500 тис. грн. Дане питання територіальні громади вирішують цілковито самостійно. З боку міграційної служби об’єднаним територіальним громадам надаються лише методичні рекомендації, технічна підтримка та консультації.

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ, модератор семінару Віктор Тимощук познайомив учасників з головними спікерами заходу та коротко ознайомив з його робочою програмою.

В рамках семінару, учасники обговорили стан справ та потреби змін у законодавстві і державній політиці щодо адміністративних послуг,  а також питання створення ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах та реалізацію їх повноважень.

Результатом заходу стало напрацювання рекомендацій і пропозицій для органів виконавчої влади, райдержадміністрацій, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад щодо формування належних центрів надання адміністративних послуг з метою надання якісних послуг громадянам Вінницької області.

Теги:

Віктор Тимощук адміністративні послуги

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...