«Змінимо країну разом» - громади Луганщини провели Перший регіональний форум місцевого лідерства

В місті Сєвєродонецьку Луганської області 16 червня 2017 року відбувся  Перший регіональний форум місцевого лідерства «Змінимо Україну разом».

У форумі взяли участь сільські, селищні, міські голови, голови районних рад та голови районних державних адміністрацій представники центральних органів виконавчої влади, міжнародні організації, а також асоціації органів місцевого самоврядування.

Учасникам форуму було надано інформацію про регіональні програми, спрямовані на розвиток громад, стан реалізації заходів з децентралізації, можливості залучення ресурсів у розвиток громад.

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, вітаючи присутніх на форумі, підкреслив необхідність розширення повноважень органів місцевого самоврядування і створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення людей якісними доступними послугами. Він запевнив учасників у підтримці добровільного об'єднання територіальних громад з метою підвищення їх спроможності та подальшого розвитку.

Присутня на форумі начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лілія Попова поінформувала про перші результати реформування системи місцевого самоврядування в Україні, акцентувала увагу присутніх на зростанні фінансових можливостей територіальних громад у разі їх об’єднання, проілюструвавши позитивні досягнення громад Волинської, Чернігівської та Полтавської областей. Вона закликала місцевих голів активніше використовувати такі потужні механізми розвитку, як співробітництво громад та їх добровільне об’єднання.

Начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської облдержадміністрації Вадим Лазніков поінформував присутніх на форумі про регіональну цільову програму з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних територіальних громад на 2017-2019 роки, започаткування обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

На форумі також виступили представники Агенції регіонального розвитку Луганської області Борис Червонний, експерт Асоціації енергоаудиторів України В’ячеслав Кобець, експерт швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO В’ячеслав Козак, начальник Управління профілактики соціального сирітства Міністерства соціальної політики України Ірина Пінчук, консультант Світового Банку Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» Наталія Зінкевич. Вони надали корисну інформацію про можливості реалізації на території громад окремих проектів та програм. 

Керівник Програми з відновлення та налагодження миру ПРООН Віктор Мунтяну, координатори ПРООН Мустафа Саіт-Аметов, Людмила Скоропада, радник ПРООН Рустам Пулатов презентували напрямки діяльності ПРООН в Луганській області.

Координатор проектів з соціальної політики Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ Олександра Чуркіна відзначила необхідність комплексного підходу до забезпечення соціального благополуччя населення громад Луганської області шляхом запровадження інтегрованої системи соціального захисту, підвищення кадрового потенціалу та ефективного формування місцевих бюджетів.  Така система передбачає тісне міжсекторальне співробітництво та підтримується з боку Міністерства соціальної політики України.

Учасники форуму обмінялись досвідом діяльності громад, висловили побажання у проведенні таких заходів в подальшому, відмітили корисність отриманої інформації та використання її в практичній діяльності. 

16.06.2017 - 20:00 | Переглядів: 10116

Приєднані зображення:

Область:

Луганська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...