Якою має бути ідеальна громада?

На це питання пробували відповісти 9 червня члени робочої групи, відібрані для роботи над Стратегічним планом розвитку Барської громади підчас першої робочої зустрічі, яка відбулась у Барській Районній Бібліотеці.

На початку засідання після вітального слова голови Барської Міської Громади Артура Цицюрського, присутні могли ознайомитись із результатами соціально-економічного аналізу території громади, вихідні дані для якого приготували працівники виконкому у тісній співпраці із громадськістю і Вінницьким ВП ЦРМС. Тамара Кушнір розповіла про план роботи і наступних зустрічей членів робочої групи в рамках створення Стратегічного документу, який визначить напрямок руху громади у перспективі до 2020 року.

Соціально-економічний аналіз території був опрацьований завдяки підтримці Вінницького ВП ЦРМС і експерта з регіонального розвитку Войціцького Ю.Р. Присутні в бібліотеці барчани і мешканці сіл, які входять у склад Барської громади, а також представник духовенства, у графічній формі побачили, якими є демографічні та економічні тенденції прогнозів, почули про основи стратегічного планування і взяли участь у практичній частині зустрічі, яка полягала на визначенні власного бачення “ідеальної” Барської громади і визначення факторів для наступного SWOT-аналізу.

Для цього координатори заходу поділили членів робочої групи згідно пір року, в яких кожен з них народився. Потім кожна з груп формувала від 10 до 15 сильних і слабких сторін громади, а потім доповнюючи одна одну, презентували свої напрацювання загалу. Зовнішні чинники (можливості та ризики), які мають вплив на громаду, формували спільно у режимі мозкового штурму.

Найважливіші висновки СЕА, який опрацьовано представниками громади при консультативній підтримці Вінницького ВП ЦРМС, увійдуть до Стратегічного плану Барської громади. Результати SWOT-аналізу, відповідні висновки і узагальнене Стратегічне бачення будуть представлені робочій групі для затвердження у першій половині липня поточного року.

Усі присутні на першій зустрічі із планування розвитку громади барчани і мешканці сіл, що входять до складу громади, своєю активністю виражали велике бажання покращити ситуацію у своєму регіоні на краще і готовність відмовитись від подальшого “інерційного” руху громади на користь модернізаційних змін і розкриття місцевих переваг.

Юрій Войціцький, експерт з регіонального розвитку ВП ЦРМС

Довідка

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією. U-LEAD підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян. Це передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

10.06.2017 - 00:01 | Переглядів: 10636

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...