Рівненщину відвідала делегація добровільної пожежної охорони Республіки Польща

29 травня з робочим візитом на Рівненщину завітала делегація представників добровільної пожежної охорони Республіки Польща на чолі із керівником добровільної пожежної охорони Західно-Приморського воєводства генералом Мареком Ковальскі та в минулому комендантом державної пожежної служби Лодзинського воєводства Республіки Польща генералом Анджейем Вітковські. Польські колеги-вогнеборці провели робочу зустріч із керівництвом Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Основною метою приїзду польських вогнеборців на Рівненщину є участь у заходах з реалізації програми «Польська допомага» у проекті підтримки процесу організації українського рятувального волонтеріату, підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області. Проект співфінансований в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерством закордонних справ Республіки Польщі.

Польські колеги активно допомагають у створенні осередків добровільної пожежної охорони на території Рівненського району (в селах Велика Омеляна, Біла Криниця, смт. Квасилів). Представники польської делегації оглянули матеріально-технічне забезпечення Рівненських вогнеборців, а саме: службові та побутові приміщення аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 2-гу державну пожежно-рятувальну частину та ознайомилися з роботою навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Потому польська делегація відвідала аварійно-рятувальну частину аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що в селі Городище Рівненського району, де ознайомились з потужною інженерною та спеціальною технікою.

Після ознайомлення з матеріально-технічним забезпеченням Рівненських вогнеборців, польські колеги провели круглий стіл з головами сільських рад та територіальних об'єднаних громад області. Іноземна делегація розповіла про багаторічний, успішний досвід створення добровільних пожежних команд на території Республіка Польща із залученням добровольців та волонтерів у справу гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Польські вогнеборці радо відповідали на усі питання присутніх, розповідали алгоритм дій щодо фінансування та матеріально-технічного забезпечення добровільних-пожежних команд.

Область:

Рівненська область

Джерело:

«Рівне-1»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...