На Львівщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Львівський центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) офіційно відкрився сьогодні за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття регіонального центру на вулиці Гартмана Вітвера, 14, у Львові взяли Посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі; генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольскі; голова Консультативної місії ЄС (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас; директор програми “U-LEAD з Європою” від GIZ Бастіан Файгель; голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка; перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус; директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь; представники об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування Львівщини.

Посол Мінґареллі під час відкриття Львівського ЦРМС побажав: "Нехай центр стане справжнім осередком для громадян та керівництва громад Львівської області; місцем, де вони зможуть отримати поради, відвідати тренінги та обмінятися знаннями та досвідом з розвитку своїх громад, сприяти просуванню інтересів малого і середнього бізнесу, а також брати на себе нові зобов'язання і відповідальність".

Пан Файгель зазначив, що це вже 15-й регіональний центр, офіційно відкритий цієї весни в Україні за підтримки програми «U-LEAD з Європою». «Кожна область України отримає свій центр розвитку місцевого самоврядування, який надаватиме підтримку важливій реформі децентралізації, що також є головною метою U-LEAD, - сказав Бастіан Файгель. – Не тільки гроші, але й досвід Європи приходить в Україну завдяки таким центрам, де працюватимуть експерти з децентралізації та самоврядування, надаючи безпосередню підтримку місцевим органам влади, передусім в об’єднаних територіальних громадах, та сприяючи в такий спосіб підвищенню життєвого рівня всіх громадян України».

ЦРМС є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном. 

25.05.2017 - 15:40 | Переглядів: 9566
На Львівщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Приєднані зображення:

Теги:

ULEAD

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...