У Ладижині дали старт створенню об’єднаної територіальної громади – слово за депутатами

У Ладижині відбулось громадське обговорення пропозиції Заозерненської сільської ради щодо створення Ладижинської об’єднаної територіальної громади. До складу нової громади пропонується включити 6 населених пунктів: м. Ладижин, с. Лукашівка, сел, Губник, х-р Ружицьких (Ладижинська міська рада), та с. Заозерне і с. Василівка (Заозерненська сільська рада).

(…) Результат обговорення

Виступи представників громадськості в більшості були за підтримку добровільного об’єднання громад. Присутні заозерненці також просили ладижинців не відмовляти у їхньому прагненні та виконати рішення місцевих референдумів 2001 року.

У той же час присутні депутати Ладижинської міської ради не надто активно висловлювали свою позицію.  Єдиний, хто із депутатів виступив - Олександр Жаріков, він запропонував дискусії з цього питання перемістити на депутатські комісії. Мовляв, остаточне рішення про об’єднання все одно за місцевою радою.

«Треба відверто сказати людям, про те, що питання треба довивчити, зустрітися з депутатами. З депутатськими комісіями, щоб ми розглянули кожне питання, оскільки при переході до об’єднання громад у вас створюється деякі проблеми, про які потрібно відверто сказати сільським рама, що вони будуть. Можливо, скорочення людей, які працюють у садочку та школах, можливо, скорочення ще деякого персоналу. Розібратися з тим, чи вигідно буде громаді, чи ні, але чесно»,- підкреслив місцевий депутат.

У результаті обговорення із 72 зареєстрованих на громадських обговореннях ладижинців «за» приєднання проголосували 40, «проти» – 6, «утримались» – 10 осіб.

Далі результат громадських обговорень буде винесено на розгляд депутатів Ладижинської міської ради на черговій сесії.  У разі прийняття позитивного рішення, у місті буде створена робоча група із представників обох громад, яка готуватиме проект рішення про створення Ладижинської ОТГ.+

Варто також нагадати, у разі позитивного рішення, щодо створення ОТГ, на мешканців нової громади очікують місцеві вибори уже цьогоріч.

Область:

Вінницька область

Джерело:

«Lada.FM»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...