На Верховинщині запрацював Центр безпеки громади

У Білоберізькій ОТГ відкрили Центр безпеки громади, до складу якого входить місцева пожежна охорона та екстрена медична допомога.

У відкритті взяли участь народний депутат Юрій Соловей, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації Володимир Стебницький, головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко, перший заступник начальника управління ДСНС України в Івано-Франківській області Ігор Оксентюк, голова Верховинської РДА Олег Лютий, директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України в Івано-Франківській області Юрій Стефанчук.

Фінансування на будівництво даного об’єкта здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету в сумі 341,2 тис. гривень передбачених на соціально-економічний розвиток об’єднаної територіальної громади. Даний об’єкт належатиме до комунальної форми власності Білоберізької ОТГ.

Відкриття Центру безпеки є дуже важливим для забезпечення пожежної безпеки жителів населених пунктів, які належать до об’єднаної громади. На пожежному автомобілі високої прохідності почергово працюватиме троє водіїв, а саму пожежну охорону буде сформовано з волонтерів, які у разі потреби надаватимуть допомогу. Адже з Верховини пожежникам потрібно на подолання шляху у Білоберізьку ОТГ витратити близько години. А з села Білоберізка до найвіддаленішого населеного пункту ОТГ автомобілем можна дістатися максимум за 20 хвилин. Кошти на зарплати водіям, бензин тощо заклали у місцевому бюджеті. А пожежну машину громаді відповідно до договору передало обласне управління ДСНС. Керівництво Гринявського держлісгоспу пообіцяло найближчим часом передати пожежну мотопомпу для потреб Центру безпеки.

Одним з підрозділів новоствореного Центру безпеки буде екстрена медична допомога, кошти на функціонування якої виділено з державного бюджету.

Відкриття подібних центрів безпеки допомагає більш ефективно та комплексно вирішувати питання щодо захисту населення від небезпек та сприяє налагодженню тісної взаємодії між оперативними службами  і жителями громад.

Після урочистого відкриття всі присутні мали можливість оглянути приміщення, транспорт для роботи та обладнання Центру безпеки.

А ще цього ж дня у Білоберізькій ЗОШ I – III ст. відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям (розмір 32х22 метри). Даний об’єкт побудований за рахунок коштів, виділених з державного бюджету в сумі 600 тис.грн. Спортивний об’єкт передбачений для проведення турнірів з міні-футболу, волейболу та великого тенісу.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Білоберізька сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...