У ЖНАЕУ студентам презентували вакансії в ОТГ і розказали про реформу децентралізації

20 квітня у  Житомирському національному агроекологічному університеті  пройшов «Національний ярмарок вакансій для  об’єднаних територіальних громад».

У межах ярмарки  студентам  презентували наявні вакансії у ОТГ Житомирської області з можливістю подальшого працевлаштування за фахом.

Учасниками заходу стали  студенти старших курсів агроуніверситету та представники Асоціації міст України у Житомирській області.

Зокрема, під час зустрічі консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Галина Семенець розповіла присутнім про реформу децентралізації – передумови та законодавчі підстави її проведення, перші результати і досягнення в різних регіонах країни, а також можливості і перспективи для об’єднаних громад.

За її словами, у 2016 році Житомирщина посідала перше місце в країні за кількістю ОТГ. У 2017 році цей процес не зупиняється і вже зараз об’єднанням охоплено більше третини територій області.

Разом з тим, нові ОТГ потребують фахівців для розвитку і впровадження різноманітних проектів на підтримку громад у сфері культури, освіти, медицини, соціального захисту, надання послуг, тощо.

Нагадаємо, що програма «Національний ярмарок вакансій для ОТГ»  передбачає розгляд та обговорення низки ключових питань: працевлаштування, підготовку персоналу до виконання нових завдань з його подальшим професійним розвитком, впровадження децентралізаційної реформи.

Область:

Житомирська область

Джерело:

Cайт МОНу

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...