У Хмельницькому відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

24 квітня 2017 року Центр розвитку місцевого самоврядування офіційно відкрив в Хмельницькій області регіональний центр, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Такі регіональні центри буде відкрито в усіх 24 областях України в першому півріччі 2017 року.

Червону стрічку в офісі регіонального центру на вулиці Вайсера, 7, у місті Хмельницькому розрізали перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук, заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Валерій Олійник, керівник відділу управління Програмою «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель та директор Хмельницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Яцковський, який наголосив: «Для того, щоб створити громаду, потрібні лише три рішення сесії, а для того, щоб громада стала успішною, потрібне ретельне, довготривале навчання усіх, хто проживає та працює на території громади. Саме цьому має сприяти Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування. І ми зробимо наші громади успішними».

На території Хмельницької області заплановано створити 54 спроможні територіальні громади, з них 46 схвалено Кабінетом Міністрів України. У 2015 році утворилося 22 ОТГ, а минулого року до них долучилися ще чотири: Гуківська, Ленковецька, Судилківська сільські та Чемеровецька селищна громада.

Отже, на Хмельниччині вже відбулися вибори у 26 ОТГ, в результаті чого було об’єднано 41,2% громад, тобто 249 із 605 запланованих. До складу ОТГ увійшли 42,1% від усіх населених пунктів області, це становить 43,3% загальної площі регіону. На території об’єднаних громад мешкає понад 434 тис. осіб, що складає третину населення області. 

Довідка:

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізаціїі. Програму «U-LEAD з Європою» виконують в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведське агентство міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті: www.u-lead.org.ua 

24.04.2017 - 15:28 | Переглядів: 10898
У Хмельницькому відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

Приєднані зображення:

Теги:

ULEAD

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...