Перша в Чуднівському районі ОТГ власним прикладом демонструє дієвість децентралізації

Краснопільська сільська об’єднана територіальна громада Чуднівского району, яка розпочала діяльність у цьому році, лише за перший квартал роботи вже залучила до свого бюджету понад три з половиною мільйона гривень власних надходжень (при плані шість мільйонів на рік). В основному це кошти, отримані у вигляді податку на доходи фізичних осіб та плати за землю. На території семи сіл, що входять до об’єднаної громади, функціонують два потужні сільгосппідприємства, які орендують земельні ділянки на площі майже 7 300 гектарів та активно сприяють вирішенню нагальних питань цих населених пунктів, підкреслює голова Краснопільської сільської об’єднаної громади Іван Патей:

"Господарства виділяють чимало коштів для розвитку наших територій. За рахунок співфінансування ТОВ "Хмільницьке" та жителів села Молочки збудовано водопровід у цьому селі, а ТОВ "АТК" долучилась до закупівлі твердопаливних котлів у школи. Ці сільгосппідприємства допомагають нам також у питаннях благоустрою та інших питаннях".

На території новоутвореної об’єднаної громади збережено усі лікувальні, дошкільні, навчальні та культурно-мистецькі заклади, які функціонували тут до об’єднання. Впродовж трьох місяців на їх потреби додатково спрямовано понад півтора мільйона гривень вільних залишків бюджетних коштів та коштів сільськогосподарських підприємств. Майже мільйон гривень уже використано для встановлення твердопаливних котлів у трьох загальноосвітніх школах. Значна увага також приділяється питанням водопостачання населених пунктів, їх автобусному сполученню та комунальному господарству, каже Іван Патей:

"Уже виготовлені проекти та виділені кошти для будівництва водогонів у наших селах і після тендерної процедури, яка відбудеться у квітні, розпочнуться відповідні роботи. Також ми виділили кошти в сумі 100 тисяч гривень на утримання та підтримку нашого комунального господарства, яке буде займатись організованим вивезенням сміття на санкціоноване сміттєзвалище з кожного двору всіх семи населених пунктів. Наступним етапом буде вирішення питання автобусного сполучення між усіма нашими селами. Ми плануємо придбати автобус, який курсуватиме по колу Стетківці – Суслівка до центру громади в село Краснопіль".

В рамках адміністративно – територіальної реформи Краснопільська сільська об’єднана територіальна громада наразі є першим і поки що єдиним об’єднанням у Чуднівському районі. Головне завдання її діяльності – здійснення дієвих заходів для реального покращення соціально-економічного розвитку своїх населених пунктів.

Область:

Житомирська область

Громади:

Краснопільська сільська об’єднана територіальна громада Краснопільська територіальна громада

Джерело:

«Житомирська хвиля»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...