На Полтавщину прибула місія програми U-LEAD з Європою з питань урядування у сфері охорони здоров’я

15 вересня 2016 року в Україні офіційно стартувала українсько-європейська програма «U-LEAD з Європою: Розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

Полтавська область активно долучилась до даної програми, а місто Полтава – стало базою для Регіонального хабу Програми U-LEAD з Європою для Північної та Центральної України. Офіс включає регіональне розповсюдження на Київську, Полтавську, Сумську, Харківську, Черкаську та Чернігівські області, урочисте відкриття якого відбулось 16 березня.

Цього тижня до Полтавщини прибула оціночна місія програми U-LEAD з Європою з питань незалежного фінансового урядування у сфері охорони здоров’я. Сьогодні представники делегації зустрілися з заступником голови ОДА Олегом Пруглом, представниками Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій та Департаменту фінансів облдержадміністрації.

До складу місії увійшли: Джеймс Беннетт експерт у сфері управління державними фінансами та фінансування охорони здоров’я (ФРН); Крістен Ріхтер-Рашке експерт у сфері управління державними фінансами та фінансування охорони здоров’я (ФРН); Єнс Холст експерт у сфері управління державними фінансами та фінансування охорони здоров’я (ФРН); Аня Фішер керівник відділу секторальної децентралізації програми U-LEAD (ФРН); Експерти оцінювальної місії обміняються інформацією, думками та очікуваннями з представниками облдержадміністрації щодо функціонування системи охорони здоров’я на різних рівнях та, зокрема, в об’єднаних територіальних громадах. Основні питання місії стосуватимуться переважно можливостей, які пропонує процес реформування охорони здоров’я на різних рівнях державного управління. Окрему увагу приділять питанням управління державними фінансами, а також чинникам, що можуть становити загрозу реалізації реформи та окремих її компонентів.

У рамках візиту, завтра експерти зустрінуться з представниками Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, а також відвідають об’єднані територіальні громади для ознайомлення з кращими практиками впровадження децентралізації в Полтавській області.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Новини Полтавщини»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...