Сергій Кузьменко з робочим візитом відвідав Новоукраїнський район

Оновлений спортивний майданчик на центральному стадіоні, відремонтований міський будинок культури, нові тротуарні доріжки та пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку у центрі Новоукраїнки, – ці та інші об’єкти побачив під час робочої поїздки голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Варто зазначити, що з початку поточного року на цій території відбулося багато позитивних змін, що безпосередньо пов’язують зі створенням об’єднаної територіальної громади.

За словами Новоукраїнського міського голови Олександра Корінного, якщо у минулому році бюджет міста складав лише 32 млн. грн., то у поточному році, зі створенням об’єднаної територіальної громади, він зріс до 105 млн. грн. А це додаткові можливості для розвитку інфраструктури міста та реалізації інших важливих для громади соціальних проектів.

Серед першочергових проектів, що в об’єднаній громаді планують реалізувати найближчим часом – реконструкція будівлі дошкільного навчального закладу «Зернятко» і лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №2, що розташовані на території селища цукрового заводу Новоукраїнки.

Сергій Кузьменко разом із керівництвом району та ОТГ оглянув приміщення майбутньої амбулаторії, де раніше була розташована служба дезинфекції. Майже 30 років ця будівля не експлуатувалася і потребує капітального ремонту.

Як відзначила головний лікар комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Фертинська, із введенням в експлуатацію амбулаторії з’явиться можливість надавати первинну медичну допомогу не лише населенню селища цукрового заводу, де проживає майже 2,3 тис. чоловік, а також жителям найближчих сіл Звірівки та Новоолександрівки.

У кінці 2016 і на початку цього року вже виконані певні ремонтні роботи у приміщенні на суму більше 243 тис.грн. У нинішньому з районного бюджету виділені ще кошти на проведення ремонту приміщень майбутньої лікарні – на суму 619 тис. грн.

Окрім того, за рахунок субвенції з державного бюджету для медзакладу придбане вартісне обладнання – електрокардіограф, апарат ультразвукової терапії, апарат УВЧ, сухожарова шафа, холодильник, дитячі ваги, ростоміри та інше медичне устаткування.

Сергій Кузьменко висловив сподівання, що завдяки більшим надходженням до бюджету об’єднана територіальна громада зможе реалізувати цей проект вже до кінця поточного року.

Голова облдержадміністрації також пообіцяв підтримати Новоукраїнську ОТГ та сприяти наданню фінансової допомоги (з Державного фонду регіонального розвитку) для реконструкції дитячого садочка «Зернятко».

За словами Сергія Кузьменка, у 2016 році з метою покращення ситуації у дошкільній освіті, на Кіровоградщині було створено майже 500 додаткових місць. Зокрема, відкрито два нових дитячих садочка, створено 5 навчально-виховних комплексів з відділеннями для дошкільнят, організовано додаткові дошкільні групи. – Нажаль, питання дошкільної освіти вирішене не в усіх районах. Не є виключенням й Новоукраїнка, де у людей в одній частині міста є можливість користуватися послугами дитячого садочка та лікарні, а мешканці селища цукрового заводу, що є складовою частиною Новоукраїнки, не мають ні закладу первинної медичної допомоги, ні ДНЗ. Саме тому, керівництво ОТГ і району звертаються до держави з проханням допомогти ввести в дію ці важливі інфраструктурні об’єкти, – відзначив голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко повідомив, що на першому етапі реконструкції дитячого садочка передбачається зробити нову систему опалення, встановити вікна, відремонтувати дах та провести утеплення стін. На другому етапі – здійснити оздоблювальні роботи і закупити меблі та відповідне обладнання.

– З початку року, відтоді, як запрацювала об’єднана територіальна громада, з’явилися нові можливості, і люди самостійно приймають рішення щодо того, що можна зробити у населеному пункті, аби зробити життя більш комфортним. На прикладі Новоукраїнської ОТГ ми бачимо, що створення об’єднаних територіальних громад – це реальний шанс змінити життя людей на краще, – відзначив голова облдержадміністрації.

Область:

Кіровоградська область

Громади:

Новоукраїнська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Кіровоградської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...