Сергій Кузьменко: На сьогодні немає іншої альтернативи, ніж надалі впроваджувати реформи у державі

Звертаючись під час апаратної наради до керівників структурних підрозділів ОДА та територій, голова облдержадміністрації відзначив наступне:

 – Для того, щоб досягти кардинальних змін у медицині та в освіті, необхідно осучаснити ці галузі до світових стандартів, з урахуванням реалій, що склалися у нашій державі.

Для цього, за словами Сергія Кузьменка, необхідно активізувати роз’яснювальну роботу у територіальних громадах щодо переваг реформ. – Бюджетні кошти не повинні спрямовуватися на утримання якогось приміщення, а мають максимально ефективно витрачатися на те, щоб надавати якісні знання та медичні послуги, – зазначив голова облдержадміністрації.

– Ми готові дискутувати з опонентами влади, які прагнуть використати ці важливі питання у популістських цілях. У керівництва держави є політична воля до змін, і чітке переконання, що на сьогодні немає іншої альтернативи, ніж надалі впроваджувати реформи у державі, – підкреслив Сергій Кузьменко.

Також  голова облдержадміністрації акцентував увагу на питанні децентралізації влади в контексті створення об'єднаних територіальних громад.

- Ми постійно наголошуємо, що процес об'єднання і створення територіальних громад є добровільним. Ця політика залишається незмінною, - підкреслив Сергій Кузьменко. – Головна мета реформи – щоб мешканці, які об’єднались в ОТГ, відчули, що ця реформа вірна і переконались, що це правильно обраний Урядом шлях до успіху.

Сергій Кузьменко наголосив, що обласна і районна влада будуть всіляко сприяти тому, щоб на Кіровоградщині з'являлися нові спроможні та ефективні територіальні громади, які за якістю і рівнем життя будуть прикладом для решти територій.

Область:

Кіровоградська область

Джерело:

Сайт Кіровоградської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...