Головне завдання медичної реформи - надати людям якісну та своєчасну послугу. Юлія Світлична

6 березня глава ХОДА взяла участь у семінарі «Реформування первинної медицини - перші кроки нових територіальних громад».

Вітаючи учасників заходу, Юлія Світлична підкреслила, що медична реформа є однією з найвагоміших для держави.

«Це одна з найбільш обговорюваних у суспільстві реформ. Участь у сьогоднішній дискусії експертів, представників Міністерства охорони здоров’я, Євросоюзу дасть можливість знайти відповіді на найбільш актуальні питання, - зазначила керівник області. - Реформування проводиться для того, щоб люди отримували якісну медичну допомогу, і отримували її вчасно. Основне завдання влади, яке поставлено Президентом України Петром Порошенком, - наступальне поліпшення якості послуг. Найважливіше - щоб зміни помічали та підтримували люди. Це сенс будь-якої реформи».

Юлія Світлична також підкреслила важливість того, що реформування первинної ланки надасть додаткові повноваження в галузі медицини об’єднаним громадам, дозволить їм самостійно визначати потреби та регулювати кількість та якість послуг.

Керівник області зупинилася на пілотному проекті з реформування первинної ланки медицини, який реалізується в Чугуєві за підтримки міжнародних партнерів, зокрема, Генерального консульства Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро).

«Мені приємно, що сьогодні ми можемо запроваджувати реформи, залучаючи до реалізації проектів технічну допомогу міжнародних партнерів, представників ЄС, - сказала Юлія Світлична. - Харківщина відкрита для реформ та нових підходів. Саме тому ми можемо залучати інвестиції, розвиватися та відновлювати потенціал у різних сферах».

Лідер Харківської експертної групи з підтримки медичної реформи Тетяна Гавриш, у свою чергу, відзначила важливість підтримки реформ з боку місцевої влади.

«Ми вдячні голові ХОДА Юлії Світличній за особисту підтримку реформи, зокрема, за те, що вона тримає у фокусі пілотний проект з реформування первинної ланки в Чугуєві. Це дуже важливо, адже без політичної волі проведення реформ неможливе», - наголосила Тетяна Гавриш.

У семінарі, який проходитиме у Харкові 6-7 березня, беруть участь експерти медичної реформи, представники Міністерства охорони здоров’я, органів місцевої влади та самоврядування, а також представники медичної галузі 30 новостворених громад з 18 регіонів країни.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....