На 46,3% зросли надходження до місцевих бюджетів, - Дмитро Чирка

Впродовж 2016 року до зведеного бюджету області за 2016 рік надійшло 4579,8 млн гривень доходів (без трансфертів), в тому числі до державного бюджету – 2014,1 млн гривень та до місцевих бюджетів – 2571,6 млн гривень. Про це повідомили в департаменті фінансів облдержадміністрації.

«У процесі виконання місцевих бюджетів досягнуто приріст надходжень до загального фонду відносно 2015 року на 710 млн гривень або 46,3 відсотка. Фактично надійшло 2243,8 млн гривень власних доходів. Це становить 148,6 відсотка до початкового та 111,8 відсотка до уточненого річного плану.Також впродовж до загального фонду місцевих бюджетів з державного бюджету надійшло 6 775,6 млн гривень міжбюджетних трансфертів. Із них базової дотації –315,3 млн гривень (обласному бюджету – 54,1 млн гривень), стабілізаційної дотації   – 91,9 млн гривень. З державного бюджету одержано 6368,4 млн гривень субвенцій (в тому числі обласним бюджетом – 4301,4 млн гривень), з них освітньої  - 1449,3 млн гривень (обласний бюджет – 226,9 млн гривень); медичної –1167 млн гривень (обласний бюджет – 512 млн гривень); коштів на модернiзацiю та оновлення матерiально-технiчної бази професiйно-технiчних навчальних закладiв – 0,6 млн гривень; придбання засобів для закладiв охорони здоров’я – 3,8 млн гривень», - зазначив заступник директора департаменту – начальник  бюджетного управління департаменту фінансівобласної державної адміністрації Дмитро Чирка.

На виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства надійшло 1412,3 млн гривень; виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу – 11,4 млн гривень.

Для оплати пільг та житлових субсидій населенню за енергоносії та житлово-комунальні послуги, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу з державного бюджету одержано

2121,8 млн гривень.

На формування інфраструктури 26 об’єднаних територіальних громад (будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства, придбання спецтехніки) з державного бюджету спрямовано субвенцію в обсязі 141,6 млн гривень, з яких освоєно 133,3 млн гривень.

    «У 2016 році області передбачено субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій обсягом 62 млн гривень для 274 об’єктів.  Також, з державного бюджету надійшло 5,8 млн гривень субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи, з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов. Для 9 осіб відкрито спеціальні рахунки у відділеннях “Ощадбанку?, на які перераховано вищевказані кошти для придбання житла», - констатував Дмитро Чирка.

Крім того, за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт 53 об’єктів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства область отримала 93,6 млн гривень.

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...