Громадам Дніпропетровщини є чим пишатися

Прес-тур до Вербківської об'єднаної громади, організований 2 березня Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування та прес-службою Дніпропетровської облдержадміністрації спільно з провідними телеканалами області був наповнений об'єктами, подіями та цікавими розповідями мешканців про життя громади. А розповідати є про що. Вербківська громада однією з перших в області розробили і розпочала реалізацію проектів інфраструктурного розвитку.

Пріоритетом для громади стали старостинські округи - саме там громадою реалізовано у минулому році 80% коштів, спрямованих на розвиток. Серед значущих об'єктів - реконструйований будинок культури в с. Вязівок, який не лише відремонтували, сучасно оформили, провели опалення, побудували пілетну котельню, а й посилили культурний осередок села народним музеєм громади, облаштування якого сучасними музейними стелажами і зафіксувала знімальна група прес-туру. Особливо пишається громадами реконструйованими медичними закладами. Так, наприклад, Вязівоцька амбулаторія сьогодні може позмагатися з міськими лікарнями якістю надання медичних послуг та сучасним обладнанням. А ще громада пишається своїм інтегрованим Центром надання адміністративних послуг, який очолила колишній державний реєстратор міста Павлоград Олена Красюк: ЦНАП Вербківської громади надає більше ніж 100 послуг і вже приніс хороший прибуток до місцевого бюджету. Для мешканців громади в ЦНАПі створено мобільну групу, яки виїзжає в усі села громади і людям не потрібно приїзжати до центру за отриманням тієї чи іншої послуги. І що теж здивувало журналістів - це хороші дороги в селах, які громада відремонтувала за свої кошти. Ось якби нам ще й дороги між селами передали на баланс, говорить голова громада Любов Холоденко - до нас би не лише з міста приїжджали працювати,у нас залишалися б жити містяни, бо основні умови ми вже створили - у нас якісна медицина, освіта, дозвілля для молоді, освітлені вулиці, якісне водозабезпечення.

Староста громади Бондаренко Віктор зазначає - ми б не змогли і десятої частини зробити того, що змогла зробити громада і при чому за власні кошти. І тому люди підтримують громаду , стають активними учасниками усіх заходів та проектів, що реалізуються в громаді. Ніколи ще не було так тепло в нашому клубі, дитячому садочку та школі. Дуже приємно і той факт, що в громаду почала повертатися молодь. Один з прикладів - молодий завідувач амбулаторії, випускник медінституту. Громада, щоб заохотити молодь працювати в громаді, будує для молодих спеціалістів житло. Квартира молодого лікаря поруч з амбулаторією.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вербківська сільська об’єднана територіальна громада Вербківська територіальна громада

Джерело:

Сайт ДЦРМС

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...