Геннадій Зубко: У січні 2017-го приріст доходів за рахунок ПДФО склав 40%

Якщо порівнювати 2015-й, 2016 й і 2017-й роки, то відбулося збільшення місцевих бюджетів розвитку практично вдвічі. На місцях починають розробляти і реалізовувати стратегії розвитку. У них закладають залучення інвестицій і, як наслідок, вже у січні поточного року одержано приріст доходів за рахунок ПДФО на 40%.

Про це Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив в інтерв’ю газеті «Сегодня».

На його думку, децентралізація – це створення системи управління з прозорим використанням грошей платників податків. «Якщо ми змінимо це остаточною, то у рази прискоримо розвиток економіки. Вона почне підніматися не за рахунок великих підприємств, а за рахунок малого і середнього бізнесу. Міські голови вже починають думати, як залучити інвестора для наповнення бюджету за рахунок податків», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, місцеве самоврядування може приймати місцевий бюджет раніше Державного бюджету і планувати свої видатки на три роки вперед, оскільки вони бачать базу оподаткування, бюджет розвитку і складають плани.

«Коли у 2015-му ми почали впроваджувати бюджетну децентралізацію, органи місцевого самоврядування планували обсяг місцевих бюджетів країни на рівні 70 млрд грн, а закінчили рік на 98,5 млрд. Бюджет 2016-го багато хто прийняв на рівні 2015-го, побоюючись, що не зберуть більше податків. Але вже у середині 2016-го перезатвердили бюджети до 125 млрд грн, а закінчили рік із 149 млрд. На 2017 рік затверджено на 175 млрд грн», - зауважив Геннадій Зубко.

На його думку, місцеві бюджети можуть збирати втричі більше грошей, аніж зараз, якщо виявлять тих, хто нелегально, без сплати акцизу, торгує нафтопродуктами, алкоголем, не платить податок за землю. «Наприклад, на водоканалі в Білій Церкві до приходу нового менеджменту, нібито були втрати 25% води. Коли розібралися, втрати виявилися усього 12», - підкреслив Зубко.

03.03.2017 - 13:07 | Переглядів: 13517
Геннадій Зубко: У січні 2017-го приріст доходів за рахунок ПДФО склав 40%

Теги:

Геннадій Зубко бюджет

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...