Об’єднані територіальні громади отримають більше можливостей для свого розвитку

У приміщенні коворкінг-центру «Репортер» відбулась презентація проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині». Як повідомили організатори заходу, - даний проект буде реалізовано ініціативною групою «Волинь – територія позитивних змін». Громадами у яких впроваджуватимуться заходи за проектом стали: Велицька, Голобська, Зимнівська, Устилузька та Княгининівська.

Згідно результатів низки досліджень однією з найбільших потреб на місцях залишається нестача необхідної інформації та практичних навичок, завдяки яким можна значно поліпшити як економічні та соціальні умови проживання мешканців у громаді, так і активізувати громадське включення в процеси управління. Саме допомога у набутті таких знань та навичок – одне із завдань проекту. Так, протягом шести місяців на території вищеназваних громад буде здійснено ряд заходів, основними з яких є тренінгові навчання.

Як зазначила керівник проекту Дацик Заріна «Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування матимуть можливість підвищити свою компетентність та набути необхідних практичних навичок в області проектного менеджменту, фандрейзингу, адвокаційних спроможностей, створення та розвитку органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та громадських організацій. І це є дуже важливим, адже інституції, які будуть створені в процесі реалізації проекту, будуть в першу чергу відстоювати інтереси громади».

«Волинська область – одна з тих, у якій активними темпами впроваджується адміністративно-територіальна реформа. Проте «нові» громади розвиватимуться лише тоді, коли звичні форми управління замінять на демократичні, де людина, її розвиток та залученість до вирішення проблем та задоволення потреб громади стануть на одне із основних місць у діяльності» - наголосила під час свого виступу виконавчий директор адмініструючої організації «Волинського Інституту Права» Ірина Гайдучик.

Організатори також поділилися подальшими планами, серед яких створення Центру підтримки громадської активності в об’єднаних територіальних громадах, що буде функціонувати на базі Волинського Інституту Права, організація ознайомчої поїздки до міста Бахмут Донецької області та підведення підсумків реалізації проекту під час «круглого столу» у червні 2017 року.

Участь у прес-конференції також прийняла проектний менеджер Голобської об’єднаної територіальної громади – Франчук Юлія. Вона наголосила на важливості даного проекту з точки зору активізації участі громади у місцевому розвитку. Юлія відмітила, що представники її громади доволі активні та ініціативні, є з ким працювати і потрібно дати лише поштовх та навчити «як це робити». Участь у прес-конференції також взяла координатор з розвитку проектів громадської організації «Центр інновацій» з міста Рівного Людмила Самчук, яка долучилась до обговорення проекту та його завдань з метою подальшої мультиплікації результатів у Рівненській області.

 

Область:

Волинська область

Джерело:

Сайт ЦМАУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...