Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь в обговоренні проблем створення об’єднаних територіальних громад і реформування місцевого самоврядування з представниками місцевих громад у Дрогобичі на Львівщині

Під час робочої проїздки у понеділок на Львівщину Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся у Дрогобицькій міській раді з керівниками навколишніх районів та міст. Обговорювалися питання, які стосуються розвитку і реформування місцевого самоврядування, проблеми створення нових територіальних громад.

А.Парубій, коментуючи результати зустрічі парламентському телеканалу «Рада», зазначив, що реформування місцевого самоврядування є одним із пріоритетів для Верховної Ради України.

«Минулого тижня ми змогли прийняти три надзвичайно важливі закони, які стимулюють і дають новий крок для розвитку місцевого самоврядування. І зараз, перебуваючи на батьківщині, мені дуже важливо побачити і відчути, як впровадження тих законів вирішить проблему створення нових територіальних громад, які є труднощі, і які наступні закони є вкрай важливими для прийняття рішень», - сказав А.Парубій.

«Мені було важливо дізнатись про необхідні етапи, які б допомогли створенню та об’єднанню нових територіальних громад», - зазначив він.

В цілому питання, які піднімались, стосувалися ефективних власників, контакту і комунікації з селами, які розташовані найближче до міст. І звичайно, одним із найбільш важливих питань залишається можливість об’єднання сіл, які територіально знаходяться в різних районах. За його словами, відповідний законопроект є на розгляді у Верховній Раді України і є дискусійним. «Але тільки на Львівщині прийняття цього законопроекту дозволить об’єднуватися у добровільні громади, які на сьогодні знаходяться в різних районах, і сприятиме створенню п’яти нових громад», - зазначив А.Парубій.

Голова Верховної Ради наголосив, що «довелось почути ті проблеми, які найголовніші для вирішення», і заявив, що в найближчий пленарний тиждень він винесе ще один блок законів про місцеве самоврядування на розгляд народними депутатами, «аби прийняти по них рішення, щоб реформа самоврядування йшла ефективно та дієво». «Вважаю, що це одна із найважливіших реформ для України на цьому етапі», - підкреслив він.

 

Область:

Львівська область

Джерело:

Сайт ВРУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...