Кабмін схвалив стратегію реформування держслужби з надзвичайних ситуацій

Прийняття проекту сприятиме створенню сучасної ефективної системи запобігання надзвичайним ситуаціям та профілактики пожежам. Відповідне розпорядження було схвалено під час засідання Кабміну 25 січня.

Відповідно до Стратегії, протягом трьох років будуть створюватися нові та реформуватися існуючі пожежно-рятувальні підрозділи (пожежні частини) місцевої і добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах. Крім того вже розпочато технічне переоснащення ДСНС  сучасною технікою.

Важливо, що зазначеним документом регламентується покладання на органи місцевого самоврядування відповідальності за пожежну безпеку населених пунктів і територій. Відтепер саме органи місцевого самоврядування мають стимулювати громадян вступати у місцеву пожежну охорону, добровільні пожежні (аварійно-рятувальні) формування. У регіонах запроваджується формування волонтерського руху у сфері цивільного захисту, підготовка добровільних-пожежних та включення їх до розрахунку сил реагування на надзвичайні ситуації та пожежі.

Посилюватиметься також відповідальність керівників суб'єктів господарювання за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки із запровадженням впливових адміністративних санкцій.

Очікується, що реалізація Стратегії, яка розрахована на три роки, забезпечить достатній рівень безпеки населення, захищеність територій, об’єктів економіки від загроз природного і техногенного характеру, підвищить ефективність функціонування сил цивільного захисту.

Фінансування заходів Стратегії здійснюватиметься за рахунок державного та місцевих бюджетів, у межах видатків, передбачених головним розпорядникам коштів на відповідний рік, а також із залученням інших не заборонених законодавством джерел, зокрема міжнародної технічної допомоги.

Стратерія реформування - ЗАВАНТАЖИТИ

Пояснювальна записка   - ЗАВАНТАЖИТИ

26.01.2017 - 12:01 | Переглядів: 14041
Кабмін схвалив стратегію реформування держслужби з надзвичайних ситуацій

Теги:

пожежна безпека

Джерело:

Департамент комунікації МВС України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...