Організація місцевих служб пожежної охорони - громади Полтавщини вивчають досвід Німеччини

Для представників об’єднаних територіальних громад Полтавщини у Німеччині розпочалася навчальна поїздка  з питань організації місцевих служб пожежної охорони у форматі міжмуніципальної співпраці. Навчання організовані проектом «Реформа управління на сході України», що впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.

За словами Людмили Даменцової, заступника директора Департаменту місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону, яка перебуває в складі української делегації, головною тематикою поїздки є реорганізація місцевих служб пожежної охорони та створення центральних керівних пунктів, які відповідатимуть європейським вимогам.

«Сьогодні разом з представниками об’єднаних громад Полтавщини працюємо у Штауфенберзві, вивчаємо досвід об’єднання трьох міських служб пожежної охорони, планування потреб та розвитку такої служби. Відвідаємо також місто Бад-Наухайм. Там функціонує майстерня з обслуговування дихальних масок для 25 громад в районі Веттерау. Завтра працюватимемо у Гельнхаузені у Центрі з попередження небезпечних ситуацій. Громади Полтавської області, Шишацька і Білоцерківська, розпочали впровадження на своїх територіях пілотних проектів зі створення сучасних пожежних частин, які фінансуватимуться коштом громад. Це по суті впровадження якісно нового рівня цивільного захисту, пожежної безпеки, цілісної безпеки жителів громад. Саме вирішення цього питання – на першому місці. Безпека має йти в ногу з соціальним та економічним розвитком громад», - сказала Людмила Даменцова.

Вона висловила подяку проекту «Реформа управління на сході України» за організацію навчальної поїздки,відзначивши, що цей проект бере активну участь у сприянні реалізації в Україні реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

У навчальній поїздці до Німеччини беруть участь голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко – керівник делегації, Шишацький селищний голова Олександр Тутка, Білоцерківський сільський голова Іван Лещенко, начальник Головного управління ДСНС в Полтавській області Володимир Салогуб, заступник начальника Головного управління ДСНС в Полтавській області Олександр Лисенко, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Полтавської ОДА Інна Іщенко, представники проекту «Реформа управління на сході України» Тарас Журавель, Олексій Кубарь, Анна Блощенко.

22.11.2016 - 16:53 | Переглядів: 14601
Організація місцевих служб пожежної охорони - громади Полтавщини вивчають досвід Німеччини

Теги:

GIZ пожежна безпека

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...