Шість місяців в об`єднаній громаді

Шість місяців поспіль в умовах започаткованої в Україні реформи децентралізації влади у нашому районі діє нова об’єднана територіальна громада, до якої входить найбільша кількість сіл та мешканців краю. За цей час, депутатам та апарату Дунаєвецької міської ради на чолі з Веліною Заяць довелось відчути себе не лише у ролі реформаторів, але й першопрохідців – адже готових підказок не було і досвід, а разом з ним успіх і поразки, приходили з часом. Що ж вдалось досягти за цей короткий термін, які є здобутки і в чому полягають подальші перспективи розвитку об’єднаної громади? З цим питанням я звернувся до міського голови Дунаєвецької об’єднаної громади Веліни Заяць і, ось що почув у відповідь:     

-         За півроку нам вдалось зробити чимало, - розповідає Веліна Владиславівна. – Завдяки позиції компромісу та консультацій з депутатами, які представляють різні політичні партії, на дев’яти попередніх сесіях міськради було прийнято 226 рішень. Також, під час проведених 12-ти спільних засідань постійно діючих комісій та виконкому міської ради було розглянуто 75 актуальних питань щодо подальшого поступу і розвитку об’єднаних громад. Водночас, починаючи з січня, нами надавалась допомога малозабезпеченим і незахищеним категорія громадян, які опинилися у скрутних матеріальних умовах. Для них, за січень-травень 2016 року, надано матеріальну допомогу на лікування у сумі 116800 грн. та допомогу дітям учасників АТО – 58000 гривень.

Втім, одним з найважливіших показників діяльності ефективності роботи міської ради є стан виконання міського бюджету. Як приклад, за п’ять місяців поточного року до загального фонду міського бюджету надійшло 57999,3 тис. грн. доходів. План із власних доходах виконано на 146,6 відсотки. Понад планово отримано 5647,8 тис. гривень . Перевиконання забезпечено по всіх основних джерелах доходу – податку на доходи фізичних осіб (на 3052,0 тис. грн.), єдиному податку (на 1086,7 тис. грн.),платі за землю (на 772,8 тис. грн.), акцизному податку (на 496,2 тис. гривень).

Порівняно з показником за січень-травень минулого року надходження зросли на 4400,0 тис. грн. або на 32,9 відсотки. Отримані власні доходи та трансферти дозволили у повному обсязі виплатити заробітну плату працівникам бюджетних установ, провести заплановані видатки по захищених та незахищених статтях. Зокрема: на виплату матеріальної допомоги згідно програм соціального захисту (249,1 тис. грн.), продукти харчування (721,6 тис.грн.), медикаменти (234,1 тис.грн.) та інш. Також по спеціальному фонду міського бюджету проведено видатків на поповнення статутного капіталу КП «ЖЕО» для придбання трактора (320 тис.грн.), ремонту доріг (71 тис.грн.) та на капітальні видатки з благоустрою (673,4 тис.грн.). Останнє включає: капремонт вуличного освітлення вулиць Яблуневої, Чайковського, Сагайдачного у м.Дунаївці (266,1 тис.грн.), в селі Велика Побійна – 44,4 тис.грн., капремонт тротуарів по міських вулицях Київська та Дунайгородська (261,4 та 85,5 тис. грн.), на будівництво водопроводу по вул. Сагайдачного у м.Дунаївці ( 135,4 тис.грн.) та інші види робіт і ремонтів. Ми також широко залучаємо кошти з державного та обласного бюджетів для розвитку міста та громади. Повну версію читати ТУТ.

Область:

Хмельницька область

Громади:

Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада Дунаєвецька територіальна громада

Джерело:

Сайт Дунаєвецької міської об’днаної громади

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...