Очікуємо, що облдержадміністрації максимально використають свої можливості для сприяння децентралізації в регіонах, - В’ячеслав Негода

Обласні державні адміністрації мають значні повноваження і велику підтримку Уряду та міжнародних партнерів у питаннях впровадження в регіонах реформи місцевого самоврядування та децентралізації. І від того, як вони використають свої можливості, значною мірою залежить розвиток регіонів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час селекторної наради з заступниками голів ОДА, координаторами регіональних офісів реформ та представниками Асоціації міст України з актуальних питань організації заходів щодо децентралізації та реформування місцевого самоврядування.

«В розпорядженні облдержадміністрацій сьогодні є потужні команди експертів в сфері місцевого самоврядування і децентралізації, якими не може похвалитися, мабуть, жодна реформа. Це і координатори регіональних офісів реформ, які з 1 липня почали працювати у 18 областях. Це і консультанти, які працюють з регіональними відділеннями Асоціації міст України, й інші відомі експерти. Надалі команда ще розширюватиметься. Допомагайте цим експертам і залучайте до спільної роботи, бо вони вже мають величезний напрацьований матеріал та досвід і готові використати свої знання для нашої спільної справи», - сказав В’ячеслав Негода.

Він нагадав учасникам наради, що на початку червня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав протокольне доручення ОДА до 1 липня максимально прискорити процес доопрацювання перспективних планів формування територій громад областей та сприяти їх розгляду на найближчих сесіях обласних рад, а також забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в регіоні щодо процесу децентралізації.

«У облдержадміністрацій для цього є великі повноваження – для прийняття важливих рішень ви навіть скликання сесій обласних рад можете ініціювати. Для сприяння реформі є й усі ресурси і допомога міжнародних проектів та програм. Отже Уряд дуже розраховує на максимальне сприяння реформі з вашого боку», - звернувся В’ячеслав Негода до представників ОДА.

За інформацією Першого заступника Міністра, Мінрегіон ініціюватиме, щоб на одному з найближчих засідань Уряду голови ОДА доповіли про стан виконання зазначеного протокольного доручення Прем’єр-міністра.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Негода зазначав, що кожен факт бездіяльності чи саботажу децентралізації з боку виконавчої влади не залишається поза увагою.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....