Громади Тернопільщини готують в Мінрегіон ще 30 проектів на суму 30 млн. грн.

Байковецька, Великогаївська, Гусятинська, Заводська, Іванівська, Новосільська, Почаївська та Шумська об'єднані територіальні громади підготували проектні заявки та отримали висновки обласної державної адміністрації на увесь обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Володимир Харченко під час наради у режимі відео-конференції.

«Станом на 17 червня, на розгляд до обласної державної адміністрації надійшло 111 проектних заявки на проекти загальною вартістю 107 млн. 173  тис. грн. 92 проекти на суму 94 млн. 794 тис. гривень уже розглянуто та надано позитивні висновки, - констатував Володимир Харченко. – Загальна сума субвенції для області складає 141 млн. 554 тис. гривень.  Згідно з оперативною інформацією громадами завершується підготовка ще близько 30 проектних заявок на орієнтовну суму 30 мільйони гривень».

Переважна частина підготовлених проектних заявок стосується ремонту доріг, шкіл, дитячих навчальних закладів, а також об'єктів житлово-комунальної інфраструктури.

Загалом, від Тернопільської області на розгляд до Мінрегіону України надійшло 57 проектних заявок з яких 30 погоджено, 1 відхилено,  решта 26 проектних заявок будуть розглянуті найближчим часом.

«Кошти є, підтримка з Мінрегіону також є, - наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Тому прошу громади активізуватися і підготувати якісні проекти!».

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...