Геннадій Зубко: Перелік проектів, що фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2016 році, готовий та буде презентовано на черговому засіданні Уряду

Мінрегіон готовий представити пропозиції розподілу коштів Державного фонду регіонального розвиткувже на наступному засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, коментуючи доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана під час засідання Уряду 5 травня.

«Пропозиції щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку, за рахунок яких у 2016 році реалізовуватимуться регіональні проекти та програми, вже підготовлені Мінрегіоном на підставі відбору в обласних конкурсних комісіях. В проект рішення ввійшли перші 11 регіонів з кількістю проектів 219 на загальну суму 1 млрд 10 млн грн. В проект розпорядження включено школи, дитячі садки, лікарні, місцеві та магістральні дороги, проекти з енергоефективності та термомодернізації соціальних об’єктів. Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства в Мінрегіоні створена Міжвідомча комісія», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець наголосив, що у разі затвердження відповідного розподілу коштів ДФРР Урядом, на містах почнеться реалізація проектів, першочерговість фінансування яких буде визначатися на місцях.

Нагадаємо, в 2016 році у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 млрд. грн. на реалізацію інвестиційних проектів та програм регіонального розвитку.

Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства Мінрегіон створив відповідну Міжвідомчу комісію, останнє засідання якої відбулося 29 квітня.

06.05.2016 - 17:09 | Переглядів: 10952
Геннадій Зубко: Перелік проектів, що фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2016 році, готовий та буде презентовано на черговому засіданні Уряду

Теги:

Геннадій Зубко ДФРР

Джерело:

Прес-служба Мінрегіонбуду

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...