У територіальних громадах Львівщини створять пожежні команди

8 квітня, голова облдержадміністрації Олег Синютка та очільник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін підписали Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини.

 «Основними завданнями, які виокремлені у цьому документі, є розбудова ефективної системи цивільного захисту у новостворених територіальних громадах, забезпечення належного рівня безпеки життєдіяльності населення, запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям і своєчасне реагування на них. Голова ДСНС України Микола Чечоткін зауважив: «Органи місцевої влади під час організації роботи в територіальних громадах перш за все повинні думати про питання забезпечення безпеки населення та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Для цього в громадах буде створено розгалужену систему місцевих пожежно-рятувальних команд, які будуть здатні прибути на місце події упродовж 20 хвилин. Окрім того, пропонується організувати активний добровольчий рух. Ці кроки дозволять підвищити рівень захисту населення від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру».

Своєю чергою, очільник області наголосив, що створення в об'єднаних територіальних громадах служб, які будуть займатися профілактикою та реагуванням на можливі виникнення надзвичайних ситуацій, є одним із пріоритетних завдань. Олег Синютка підкреслив: «Якщо ми претендуємо на те, щоб бути регіоном, який вперше в Україні впровадить європейські стандарти, то для нас дуже важлива саме послуга із забезпечення ліквідації надзвичайних ситуацій. Нам цікавий досвід сусідніх країн щодо організації служб порятунку в процесі децентралізації. Окрім того, ми домовлятимемося з країнами Європейського Союзу щодо надання допомоги громадам, яка піде на покращення матеріально-технічного забезпечення таких служб».

Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини передбачає співпрацю сторін у межах Пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення об’єднаних територіальних громад».

Область:

Львівська область

Джерело:

«Щоденний Львів»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...