В.Гройсман: Важливо не тільки розмовляти про реформи, а треба їх робити, змінювати життя в Україні

Парламент має докласти усіх зусиль до виконання своєї частини роботи із запровадження реформ. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи у понеділок засідання Погоджувальної ради.

«У Верховної Ради є своя компетенція, і частину роботи на шляху імплементації і впровадження реформ має виконувати Парламент, - заявив він. - Важливо не тільки розмовляти про реформи, а треба їх робити, змінювати життя в Україні, і у цьому Парламент відіграє відповідну роль».

Голова Верховної Ради зазначив, що друга сесія «буде відзначена надзвичайно важливими рішеннями». Серед них він назвав насамперед початок конституційного процесу, - «процесу конституційних змін, які дозволять створити якісну ефективну систему управління в країні, де основою буде дієве і якісне місцеве самоврядування».

«Ми маємо знайти порозуміння у залі Парламенту, оскільки ніхто нам не вибачить, якщо ми не реалізуємо заради нашої країни той шанс, що нам сьогодні випав, - зазначив В.Гройсман. - Ми кожного тижня маємо працювати і показувати результат, а для цього потрібна якісна злагоджена робота».

Зокрема, сказав він, на нинішньому тижні у четвер Верховна Рада розгляне надзвичайно важливе питання щодо скасування недоторканності народних депутатів і суддів. «Воно врешті має бути проголосоване і направлене до Конституційного Суду, щоб ми розпочали і завершили процес позбавлення депутатів і суддів безмежної недоторканності. Я маю точно таку недоторканність і вважаю її зайвою. Вона не потрібна», - зазначив В.Гройсман.

Серед інших найважливіших питань, які потребують термінового прийняття, керівник Парламенту назвав законопроекти, що стосуються оборонної сфери і боротьби з корупцією, а також подальшої децентралізації влади.

В.Гройсман також поінформував, що підписав ряд розпоряджень, у тому числі щодо відкритості і публічності роботи Парламенту у частині висвітлення діяльності комітетів і народних депутатів. «Це наша спільна позиція, оскільки і комітети мають працювати публічно, і стенограми мають публікуватися вчасно, аби не було жодних секретів від громадян України, - зазначив В.Гройсман. - Нам немає чого приховувати - у кого які помічники, скільки ми з вами заробляємо і витрачаємо. Це питання, які мають бути доступними суспільству».

В.Гройсман також повідомив, що підписав Розпорядження про скорочення Апарату Верховної Ради.

02.02.2015 - 21:00 | Переглядів: 16484
В.Гройсман: Важливо не тільки розмовляти про реформи, а треба їх робити, змінювати життя в Україні

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...